Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

PREPAMETAN PAS HEROJ

Kuca spasila život ženi Hajmlihovim zahvatom! (FOTO)

Autor: S.S. | 14.01.2014 - 11:40:00h | Komentara: 2

Lesli Hejlvud (61) se za doček Nove godine gušila čokoladom u svom domu u Liverpulu, ali pas vodič kojeg je čuvala, je odmah znao šta da uradi.

kuca Nel

Lesli i kuca Nel

Kuca Nel je čim je ugledala svoju vlasnicu, koja živi sama, u nevolji priskočila u pomoć. Skočila je na kauč i pritisla joj grudi, što je imalo sličan efekat kao kad se radi Hajmlihov zahvat.


„Nema sumnje da je u mojim očima Nel ta koja mi je spasila život. Bila je predivna. Nikada tako nije skočila na mene. Znala je da sam u nevolji“, rekla je presrećna žena.
Lesli pazi pse vodiče u svojoj kući dok su na obuci. Biće joj teško da se oprosti od Nel, koja ima 17 meseci, kada će verovatno u martu završiti obuku i biti data nekoj slepoj osobi kao vodič.

„Bio je veče kada se čeka Nova godina, oko 23.30 sati. Nel je spavala jer smo popodne bile u dugoj šetnji. Otišla sam u trpezariju, pa sam videla kutiju sa čokoladom. Uzela sam jednu i stavila u usta i ona se odmah zaglavila u mom grlu. I šta god da sam radila nisam mogla da je se rešim. Gušila sam se. Zatim sam došla u dnevnu sobu gde je bila Nel koja spava. Stajala sam tamo njoj okrenuta leđima kod kauča. Tada sam počela da paničim jer nisam mogla da dišem. Ali ona me je čula i poskočila, projurila pored mene, skočila na sofu – što ne radi nikad – pogledala me, uspravila se na zadnje noge – prilično je velik pas – i onda se prednjim šapama bacila na moje grudi. To je izbacilo čokoladu“, opisala je Lesli ovaj neverovatan događaj.

kuca nel

Blago osobi koja će biti vlasnik ove pametnice

„Pre sam imala nekoliko pasa i oni nikada nisu prestali da me zadivljuju svojim znanjem i mudrošću“, zaključila je Hejlvudova.

PR menadžer ustanove koja se bavi obukom pasa za slepe osobe je izjavio: „Ovo je samo još jedan primer koliko psi vodiči mogu biti talentovani. U mnogim slučajevima oni instiktivno znaju kako da pomognu. Bez Nel, Lesli bi bila u velikoj nevolji“.

Hajmlihov zahvat nije deo obuke u ovoj ustanovi.
 
Poslednji komentari
  • lili Vreme: 14.01.2014 11:59h

    SAmo ih mi u Srbiji maltretiramo bez razloga i ubijamo bez razloga. Divna stvorenja.

  • ana Vreme: 14.01.2014 12:29h

    A u Srbijii ih ubijaju, seku sape, truju .... Ta divna stvorenja.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP