Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

IZJAVA ŠEFA RUSKE DIPLOMATIJE:

Lavrov: Tragedija u Odesi je čist fašizam!

Autor: Tanjug | 07.05.2014 - 12:20:00h | Komentara: 0

U Evropi mnogo godina zatvaraju se oči na preporod ideologije fašizma, izjavio je danas šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, navodeći i da je tragedija u Odesi od 2. maja čist fašizam.

Lavrov

Sergej Lavrov

Nećemo dozvoliti obnavljanje fašizma u Evropi i tim pre u Rusiji – rekao je Lavrov prilikom svečanog polaganja cveća kod memorijalne ploče posvećene službenicima Ministarstva inostranih poslova bivšeg S S SR-a, poginulih u Drugom svetskom ratu od 1941. do 1945. godine.

Šef ruske diplomatije rekao da je da Rusija neće dozvoliti da se “gurnu pod tepih” činjenice o tragediji u Odesi, kao “što to pokušava da uradi vladajuća koalicija” u Ukrajini, skrivajući rezultate istrage od javnosti.
- Dugo godina u Evropi zatvaraju oči na to da ideologija fašizma zadobija nove pristalice, kako njihovi usmerivači vrbuju nove sledbenike, organizuju marševe u čast bivših esesovaca, koji su u Nirnberškom procesu priznati za zločince – rekao je ruski ministar inostranih poslova a prenosi Itar-Tas s.
Prema Lavrovljevim rečima, akteulni događaji u Ukrajini “nisu prosto marševi sa parolama koje opevaju nacističke zločince, to je – fašizam uživo”.
- Dan pobede za nas je svetinja. Svake godine značaj tog praznika jača. Ljudske uspemene osećanje zahvalnosti i neprocenjivog duga dopunjava praktičan zadatak nedopuštanja preporoda u Evropi, u celom svetu, ideologije fašizma – rekao je Lavrov obraćajujći se veteranima Ministarstva.
U crnomorskom lučkom gradu Odesi u Ukrajini u masovnim sukobima 2. maja stradalo su desetine protivnika zimskih protesta na kijevskom Trgu (Majdanu) nezavisnosti – “antimajdanovaca” u požaru u zgradi Doma sindikata, koji su podmetnuli radikali Desnog centra i njihove pristalice, podsećaju ruske agencije.
Prema odeskoj upravi MUP, poginulo je najmanje 46 osoba a povređeno je više od 200.
Uništen je i kamp sa šatorima na trgu Kulikovo polje, gde su prikupljani potpisi za održavanje referenduma o federalizaciji Ukrajine i davanju statusa zvaničnog jezika ruskom.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP