Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ŠTA VI MISLITE?

Lavrov: Ukrajina danas kao Jugoslavija 1999.

Autor: FoNet | 08.07.2014 - 10:02:00h | Komentara: 2

Vašington bi trebalo da oseća odgovornost za krizu u Ukrajini, izjavio je ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov i istakao da ga aktuelni događaji u toj zemlji prisećaju na NATO bombardovanje Jugoslavije 1999. godine, prenela je Raša tudej.

Lavrov

Sergej Lavrov

"Imamo razloga da verujemo da su vodeće evropske zemlje shvatile svoju odgovornost za ono što se dešava u Ukrajini. Želimo da se SAD pridruže (EU), razumevanju te odgovornosti", Rekao je Lavrov na zajedničkoj konferenciji za novinare sa bugarskim premijerom Plamenom Orešarskim u Sofiji u ponedeljak.
Lavrov je pozvao međunarodne partnere da ostave po strani svoje ambicije i misle na spasavanju života civila u jugo- istočnoj Ukrajini.
"Sada moramo da mislimo o spasavanju života", rekao je ruski ministar, naglašavajući da prekid vatre u jugoistočnoj Ukrajini ne sme biti odložen ni pod kojim okolnostima, jer bi to dovelo do novih žrtava.
"U našem zajedničkom interesu je da se zaustavi krvoproliće u najkraćem mogućem roku. Ne može biti nikakve rezerve ili izgovora o odlaganju neposrednog prekida vatre koji sve više i više pogađa mirne ljude i civilna lica ... "
Lavrov smatra će primirje doprineti početku mirovnih pregovora, koji bi trebalo da poštuju prava svih zemalja regiona i da uspostave buduću mapu puta za rešenje krize.
Poslednji komentari
  • gvozden Vreme: 08.07.2014 10:18h

    A Rusija ( isto kao sa Jeljcinom 1999) na zalost) !

  • svetlana Vreme: 08.07.2014 11:34h

    U čemu je i dotični gospodin dosta doprineo, pamtiće i njega Jugoslavija kao aktivnog učesnika u toj akciji. Lavrove nisi ni ti bajan zajedno sa zapadom. Prema tome te perfidnosti više dosta.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP