Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

NAJGORA ZIMA U SAD U POSLEDNJIH 40 GODINA

Ledeno doba!

Autor: Ekipa Alo! | 06.01.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

„Ako imate manje од 40 godina, ovo niste videli ranije”, rekao je meteorolog Rajan Mej govoreći o najgoroj zimi koja je u poslednje četiri decenije pogodila SAD, s temperaturama koje trenutno dostižu 35. stepen ispod nule, ali i najavom da bi minus mogao da dostigne sibirskih minus 60 Celzijusa!

Na severoistoku Sjedinjenih  Američkih Država  temperatura se spustila  na minus 35, a očekuje se  čak i minus 60 stepeni

Na severoistoku Sjedinjenih Američkih Država temperatura se spustila na minus 35, a očekuje se čak i minus 60 stepeni | Foto: AP

Meteorolozi iz SAD su upozorili na istorijski niske temperature u narednim danima na američkom srednjem zapadu, državama na severoistoku i jugu SAD. Takva hladnoća u Vašingtonu se ne pamti u poslednjih 20 godina, u Milvokiju nije bilo tako hladno u poslednjih 18 godina, a u Misuriju u poslednjih 15 godina, prenela je agencija AP. Izrazito hladno vreme počeće u nedelju i nastaviće se početkom naredne sedmice, najavili su meteorolozi.
Prema prognozama u Severnoj Dakoti, u gradu Fargo, živa će se spustiti na minus 31 stepen Celzijusovih, minus 35 Celzijusovih u Minesoti, u Internešnel Folsu, dok će u Indijanapolisu i Čikagu temperatura biti 26 stepeni ispod nule.

Svi oni koji žive na ulici hitno moraju da se sklone. U suprotnom,  biće mnogo mrtvih

Svi oni koji žive na ulici hitno moraju da se sklone. U suprotnom, biće mnogo mrtvih | Foto: AP


Zbog očekivano jakih vetrova, temperatura bi mogla da se spusti čak i do minus 50 do minus 60 stepeni ispod nule, naročito i severnim državama.
- U takvim uslovima, nepokrivena koža puca za najviše pet minuta. Svi oni koji žive na ulici hitno moraju da se sklone. U suprotnom, biće mnogo mrtvih - upozorili su meteorolozi. Snežne padavine, jak vetar i izuzetno niska temperatura, koji su pogodili severoistok SAD, odneli su do sada više od 16 života, a i otkazano je oko 2.200 letova, uglavnom u Njujorku, Filadelfiji, Bostonu, Čikagu i Vašingtonu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP