Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

HOROR U KAMBODŽI

Lekaru koji je skoro celo selo zarazio HIV-om sude za ubistva!

Autor: 24sata.hr | 22.01.2015 - 14:42:00h | Komentara: 0

Lažni lekar Jem Črin zarazio je gotovo sve stanovnike sela u Kambodži HIV-om. Inficirano je 212 ljudi, a među njima ima i dece. Sada čeka suđenje s optužbama za ubistvo, širenje HIV-a i rad bez lekarske licence.

Črin je nakon pada komunističkog režima Crvenih Kmera 1979. radio u izbegličkom logoru kao negovatelj. Ali nikada nije završio medicinu niti je imao licencu. Pre 20 godina došao je da radi u selo. Stanovnici su navodno znali da nije lekar, ali svejedno su dolazili kod njega po pomoć. Stanovnici sela žive od poljoprivrede i bili su srećni kada bi im došao neko ko ih može lečiti. Črin im je pomagao i ako nisu imali novca da mu plate. Ali, Črin je često jednu iglu koristio više puta. Njom je ljudima vadio krv i vakcinisao ih. Navodno je za tri pacijenta koristio istu iglu.


Črin je u međuvremenu uhapšen i čeka suđenje. Optužen je za višestruko ubistvo, širenje HIV-a i rad kao lekar bez medicinske licence. Stanovnici sela su sad u velikom strahu. Vlasti su im poslale lekove, ali pošto su ljudi od njih umorni, stanovnici sela se boje kako će raditi.


- Ceo život radim i brinem se za sebe, ne želim da mi neko pomaže, jednostavno želim da radim - rekla je jedna stanovnica sela, koja je lažnom lekaru poručila da želi da ga stigne ista sudbina. I Črina su testirali na HIV, a njegov nalaz nije bio pozitivan, piše "The New York Times".


Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP