Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

DRAMA U ISTANBULU

Levičari drže tužioca kao taoca (VIDEO)

Autor: Blic | 31.03.2015 - 14:18:00h | Komentara: 0

Pripadnici levičarskog "Revolucionarnog narodno-oslobodilačkog fronta" zarobili su tužioca Mehmeta Selima Kiraza u istanbulskoj sudnici. Prema poslednjim podacima, nekoliko hitaca je ispaljeno unutar sudnice, ali se još uvek ne zna da li je neko stradao.

Teroristi Turska

Teroristi Turska | Foto: Twitter

Smatra se da je razlog za ovaj incident povezan sa slučajem ubistva Berkina Elvana (15), koji je vodio tužilac Kiraz.
U međuvremenu, otmičari su na Tviteru objavili fotografiju tužioca i maskiranog napadača koji drži uperen pištolj u njega.
U pozadini se nalazi zastava pomenutog "Revolucionarnog narodno-oslobodilačkog fronta".
- Pregovori se nastavljaju preko posrednika kojeg su odabrali otmičari - kratko je za "Hurijet" izjavio zamenik tužioca Vedad Jigit.
Novinar "Hurijeta" Dinčer Gokče pozvao je otetog tužioca mobilnim telefonom, a javio mu se muški glas i rekao da "tužilac trenutno ne može da razgovara". Kada ga je novinar upitao da se predstavi, spustio mu je slušalicu.


Husein Ajgun, potpredsednik najveće opozicione partije u Turskoj (Narodna republikanska partija), na Tviteru je napisao da je kontaktirao oca poginulog dečaka Berkana Elvana, koji je apelovao na otmičare da oslobode tužioca Kiraza.
"Moj sin je umro, ne mora još neki život biti ugašen", Ajgun je citirao Samija Elvana, oca poginulog dečaka.
Prema navodima sajta halkinsesi.tv, koji je blizak pomenutoj organizaciji, otmičari su vlastima dali rok do 15:36 časova da ispune njihove zahteve, a to su da policijski službenici uživo u televizijskom prenosu priznaju ubistvo Berkina Elvana, zatim suđenje krivcima na "narodnom sudu", kao i oslobađajuću presudu za sve uhapšene u maršu solidarnosti za Elvana.
Policija je opkolila kancelariju tužioca koja se nalazi na šestom spratu sudnice u Istanbulu, a specijalci su zatvorili sve prilaze i izlaze iz zgrade.
Berkin Elvan je poginuo 11. marta 2014., 269 dana nakon što je pao u komu kada ga je pogodio suzavac koji je ispalila policija tokom antivladinih protesta 2013. Mladić nije učestvovao u demonstracijama, već je samo izašao do prodavnice kako bi kupio hleb. Imao je 15 godina.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP