Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

SVI TREBA DA ZNAJU ŠTA DRUGARSTVO ZNAČI...

Ljubav: Tigar, medved i lav postali nerazdvojni drugari! (FOTO)

Autor: Blic.rs | 04.12.2013 - 21:20:00h | Komentara: 0

Afrički lav Leo, američki mrki medved Balu i bengalski tigar Šir Kan su, kao dvomesečni mladunici, došli u posed dilera droge koji ih je držao u neodgovarajućim uslovima, zlostavljao i loše brinuo o njima. Male zveri bile su bolesne, neuhranjene i pune povreda, ali u zajedničkom zatočeništvu su se zbližile i postale nerazdvojni prijatelji.

“Utočište za životinje Nojeva barka”, neprofitna organizacija koja brine o zlostavljanim životnjama, spaslo ih je i odvelo u Lotus Grouv u Džordžiji (SAD), gde su izlečeni od zadobijenih povreda.

a

U najgorem stanju je bio medved, kome je vlasnik stavio kožni am i nije ga prilagođavao njegovom rastu, tako da je ovaj doveo do deformacija i toliko se usekao u meso da je morao da bude hirurški odstranjen.

aSve tri životinje su se ipak lepo oporavile, ali pošto su u višegodinjem mučnom zatočeništvu jedinu utehu nalazile u uzajamnom druženju, vezavši se jedni za druge kao neobična porodica, uprava “Nojeve barke” je odlučila da ih ne razdvaja. Smešteni su zajedno, na prostranoj ograđenoj površini, i činilo se da će konačno moći da prožive miran život. Sve dok njihovom zajedništvu nije zapretio novi savezni zakon.

aPo njemu, prostor u kom se drže velike mačke mora da bude ograđen ogradom dvostruko višom od one koja okružuje stanište tri drugara, a “Nojeva barka” nije imala 489.000 dolara - koliko iznosi cena nove ograde.

aProblem su, kao što to često biva, rešili ljudi dobrog srca. Dirnuti pričom o neobičnoj slozi i ljubavi divljih zveri, velikodušno su donirali novac, a priča koja je puštena u javnost privukla je i mnogobrojne posetioce. Uz to je još i firma koja postavlja ograde dala popust od skoro 100.000 dolara, te su zaštitnici životinja i njihovi pitomci na kraju bili čak i 10.000 dolara u plusu.



Medved tigar i lav, neobični drugari, i dalje uživaju u svom prijateljstvu i žive kao čudna, ali srećna porodica. 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP