Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

NOVI DETALJI

Lubic krio da je bio na bolovanju na dan nesreće!

Autor: Tanjug | 27.03.2015 - 13:55:00h | Komentara: 2

Kopilot aviona nemačke kompanije "Džermanvings" Andreas Lubic, za koga se sumnja da je namerno srušio avion sa 150 putnika i članova posade, bio je na bolovanju na dan nesreće, ali to nije prijavio poslodavcima, saopštilo je nemačko tužilaštvo, na osnovu dokaza koje su istražitelji našli.

Andreas Lubic Džermanvings

Andreas Lubic | Foto: facebook

 
"Zaplenjena su dokumenta sa medicinskim podacima koja ukazuju da je on bio bolestan i da su mu lekari prepisali odgovarajuću terapiju", saopštila je kancelarija tužilaštva u Diseldorfu, nakon što su istražitelji pretresli njegov stan u tom gradu, kao i kuću njegovih roditelja u Montabauru.
"Činjenica da postoji potvrda o njegovoj sprečenosti za rad, između ostalog, koja je nađena pocepana, čak počev od dana kada se nesreća dogodila, potkrepljuje pretpostavku zasnovanu na preliminarnom ispitivanju da je on sakrio od poslodavaca i kolega da je bolestan", navodi se u saopštenju, prenosi Rojters.

Džermangvings

Džermangvings | Foto: Profimedia.rs

 
Priroda bolesti nije precizirana, navodi francuska štampa. Nemačka policija je ranije danas saopštila da je u pretrazi pronađen "značajan trag" među predmetima koji pripadaju nemačkom kopilotu Lubicu, ali nije precizirala šta je to.

Džermanvings Pad aviona

Džermanvings Pad aviona | Foto: Profimedia

 
Avion nemačke kompanije srušio se u utorak u francuskim Alpima dok je leteo na liniji Barselona-Diseldorf. Niko od 144 putnika i šest članova posade nije preživeo.

Proces identifikacije žrtava biće težak

Francuska policija koja i dalje pretražuje mesto pada saopštila je da je do sada pronađeno između 400 i 600 delova tela od 150 osoba koje su stradale u nesreći.


- Nismo pronašli nijedno telo u celosti, rekao je za AP pukovnik Patrik Turon iz jedinice žandarmerije koja pretražuje teren.


Kako je dodao, uzeti su uzorci DNK sa stvari koje su dale porodice žrtava - poput recimo, četkice za zube - što bi moglo da pomogne u identifikaciji žrtava.

Prema njegovim rečima, proces identifikacije žrtava biće težak, a od pomoći mogu da budu i nakit i drugi predmeti. 

Poslednji komentari
  • lili Vreme: 27.03.2015 16:37h

    uzas koliko bolesnih umova kojima je dozvoljeno da rade i odlucuju o zivotima drugih.

  • Branko Vreme: 27.03.2015 22:55h

    Eto, direktori firme Germanwings i Lufthansa, nemačka premijerka Angela Merkel, skupa sa svim svetskim medijima, odmah su optužili čoveka da je namerno srušio avion , kopali po njegovoj imtimi, uznemiravali njegovu porodicu, a sve vreme je korporacija krila da je bio bolestan pa mu je verovatno pozlilo. A od terorističkih napada pravilo je da se vrata zaključavaju iznutra zbog pokušaja otmice. I zašto mediji ne pišu kako putanja pada nije bila obaranje, tj. naglo poniranje, nego da je dugo gubio visinu, što je još jedan očiti razlog za verovati kako nije bila namera već verovatno splet nesretnih okolnosti.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP