Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

MASOVNI ZLOČINI U AMERICI PO ISTOM OBRASCU

Ludaci imali isto oružje!

Autor: Ekipa Alo! | 27.12.2012 - 07:31:00h | Komentara: 0

Amerika se još nije oporavila od šoka! Masovno ubistvo 20 dece i šestoro zaposlenih u osnovnoj školi u Njutaunu (Konektikat) i hladnokrvna likvidacija dvojice vatrogasaca i ranjavanje još dvojice nose isti potpis.

U slobodnoj  prodaji:  Poluautomatska  puška  „bušmaster” košta oko 1.800 dolara

U slobodnoj prodaji: Poluautomatska puška „bušmaster” košta oko 1.800 dolara

Monstrumi Adam Lanza, tih i povučen dečak čija je majka radila u osnovnoj školi „Sendi Huk“, i Vilijam Spengler (62), koji je odležao 17 godina zbog toga što je rođenu babu ubio čekićem, počinili su svoj krvavi pir istim tipom oružja! U pitanju je poluautomatska jurišna puška tipa “bušmaster”, čija je cena oko 1.800 dolara. Zabrinjava to što je posle masakra u Njutaunu porasla prodaja upravo ove puške, a nekoliko velikih dilera je rasprodalo sve zalihe.

Vilijam Spengler

Vilijam Spengler


Spengler je ostavio oproštajnu poruku u kojoj nije naveo konkretan motiv za izazivanje požara i ubistvo dvojice i ranjavanje još dvojice vatrogasaca. On je u poruci naveo da je hteo da radi ono što najviše voli - da ubija ljude.

“Želeo sam da spalim čitavu četvrt i udadim ono što najviše volim: da ubijam ljude”, naveo je on u poruci. Vatra je progutala sedam kuća u gradiću Vebster, nedaleko od jezera Ontario. Spengler je zapucao na vatrogasce čim su stigli na intervenciju. Dvojicu je ubio na licu mesta. Pre dolaska policije on je izvršio samoubistvo. U njegovoj je kući otkriven ugljenisan leš, najverovatnije njegove sestre Kerol.

Adam Lanza

Adam Lanza


Još posle masakra u Njutaunu počela je kampanja za ograničavanje slobodne prodaje poluautomatskog oružja. Pokrenuta je i peticija kojoj su se priključile brojne poznate ličnosti. Među poslednjima plan Baraka Obame za ograničavanje prodaje oružja podržao je i medijski tajkun Rupert Mardok.

Majkl Mur

Majkl Mur

Amerika počiva na genocidu!

Reditelj Majkl Mur je upozorio na to da masakri neće uskoro prestati: „Američka nacija nastala je na genocidu i izgrađena na leđima robova. Poklali smo 600.000 jedni drugih u građanskom ratu. Mi smo pripitomili Divlji zapad revolverom i silujemo i tučemo naše žene bez milosti i u zapanjujućem broju - na svaka tri sata jedna žena biva ubijena u SAD, na svaka tri minuta je silovana, a na svakih 15 sekundi prebijena”, naveo je Mur u svom blogu na sajtu lista “Hafington post”.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP