Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

NESVAKIDAŠNJI BISERI PREDSEDNIKA VENECUELE

Luđi od Čavesa!

Autor: Ekipa Alo! | 31.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Pokojni predsednik Venecuele pre smrti je na tu funkciju postavio idealnog naslednika! Kontroverznog Uga Čavesa, koji će ostati upamćen po otvorenom suprotstavljanju SAD, nasledio je još kontroverzniji Nikolas Maduro, koji ne samo što sledi njegov politički put već i sa prethodnikom komunicira putem - ptičica!

Kontroverzniji  od prethodnika:  Nikolas  Maduro

Kontroverzniji od prethodnika: Nikolas Maduro | Foto: Profimedia

Venecuelanski predsednik Nikolas Maduro povodom obeležavanja 60. rođendana svog prethodnika izjavio je da mu se ponovo ukazala ptičica koja ga je uverila da je Ugo Čaves „srećan i pun ljubavi” za svoj narod.


- Još jednom ću priznati da mi je prišla ptičica i rekla mi da je komandant Čaves srećan i pun ljubavi za lojalnost svog naroda - kazao je Maduro u utorak na svečanosti u Čavesovom rodnom gradu Sabaneta, gde je takođe duvao svećice na Čavesovoj torti i otpevao prigodnu rođendansku pesmicu pokojnom predsedniku.

Ćiju, ćiju... Čujemo li se,  Nidžo?

Ćiju, ćiju... Čujemo li se, Nidžo? | Foto: Profimedia


Ugo Čaves je umro u martu prošle godine od posledica raka. Tokom kampanje za predsedničke izbore, na kojima je kao „Čavesov kandidat” bio glavni favorit za pobedu, Maduro je izazvao lavinu podsmeha kada je izjavio da mu se Čaves nakon smrti pojavio u liku „male ptice” i da ga je blagoslovio dok se molio bogu u maloj crkvi u gradu Barinas..

- Iznenada se pojavila ptičica i tri puta preletela iznad moje glave - rekao je tada Maduro, i dodao da je osetio duh Čavesa.

- Danas počinje bitka. Napred u pobedu i imate moj blagoslov - navodno je tada Maduru rekla čavesolika ptičica, nakon čega je i on sam počeo da cvrkuće.

Ugov font


Obožavaoci bivšeg venecuelanskog socijalističkog lidera Uga Čavesa osmislili su još jedan način kako da održe živu uspomenu na njega - font koji omogućava korisnicima interneta da kucaju u stilu rukopisa „El komandante”. „ProChavez” font lansirala je grupa mladih „antiimperijalista” povodom 60. godišnjice Čavesovog rođenja, a aminovao ga je predsednik Maduro.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP