Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

POTRESNO

Majka otkrila kako joj je ćerka postala prostitutka!

Autor: Blic | 22.02.2014 - 22:55:00h | Komentara: 1

Hana Svenson je bila lepa, pametna srednjoškolka iz srednje klase, pomalo buntovna tinejdžerka i ljubimica majke Andree, midicinske sestre, oca, agenta FBI, i dvojice braće koji su već bili stupili u vojsku. Kada je počela da se zabavlja sa školskim drugom Kobom Hogom, činilo se da je zaljubljena i srećna. A kad su roditelji shvatili da ju je mladić uvukao u surovi i mračni svet prostitucije, činilo se da je već prekasno...

Hoće li se izvući? Jedna od Haninih novijih slika sa profila na Fejsbuku

Hoće li se izvući? Jedna od Haninih novijih slika sa profila na Fejsbuku | Foto: facebook

Ovako počinje potresna priča koju je Andrea Svenson na britanskoj televiziji, u emisiji Rosa Kempa, podelila sa javnošću, u želji da i druge upozori na opasnosti koje prete devojkama koje krenu ovakvim putem i porodicama koje to ne umeju na vreme da prepoznaju.

Prema njenim rečima, Hana je u početku delovala zaista srećno, prestala je da se svađa s roditeljima, bila je zaljubljena i uvek dobro raspoložena. I Hog je bio “slađi od meda”, izuzetno ljubazan i pažljiv, i prema njoj i prema porodici, činilo se da joj u svemu ugađa. Kupovao joj je odeću - mnogo provokativniju od one koju je dotad nosila, plaćao joj je odlaske kod frizera, a na leđima je istetovirala sliku koju je on dizajnirao: ružu u srcu. Mada pomalo zbunjeni, roditelji nisu shvatali da ove stvari, kada se steknu zajedno, ukazuju na prostituciju.
Iako prelepa i inteligentna, devojka je imala jednu fatalnu slabost, zbog koje je za postala lak plen svodnika: nedostatak samopozudanja i nizak nivo samopoštovanja. “One su kao narkomani”, kaže Andrea Svenson za devojke koje se bave prostitucijom. “Ali droga nisu narkotici, već pažnja koju im svodnik poklanja”.


Uhodana šema prostitucije

Kris Brauman iz policije Las Vegasa tvrdi da je u pitanju uhodana šema. Svodnik devojku tretira kao da je kraljica, obasipa je pažnjom i poklonima, a onda navodno ponestane para i on joj predloži da se prostituiše - najpre samo na nekoliko meseci, zatim još malo, da bolje zarade, a zatim to naprosto postaje način života i začarani krug bez izlaza. Bez obzira na poreklo, svodnici devojke odvajaju od porodica i ljubomorno čuvaju, jer na njima mnogo zarađuju i bez njih trpe veliki gubitak.
Da bi ih “disciplinovali“ i sprečili da odu, posežu i za najgorim nasiljem: grupnim silovanjima, žigosanjem, premlaćivanjem.
Često, međutim, sve to nije ni potrebno, jer im se devojke svojevoljno vraćaju.

Tako je bilo i sa Hanom. Dok je Hog bio uzatvoru zbog krađe kola redovno su se dopisivali, pisao je čak i njenim roditeljima i tvrdio kako mu je stalo do nje. Čim je izašao ponovo su bili zajedno, a onda je ubrzo i ona uhapšena - zbog prostitucije i krađe.

Loš momak i očajna majka: Kob Hog i Andrea Svenson

Loš momak i očajna majka: Kob Hog i Andrea Svenson

 
Kada joj je majka rekla koliko brine za nju, agresivno je odgovorila: “Okej, okej, radila sam to. Prosto nađeš najpijanijeg seronju na štajgi, pokupiš ga, odvedeš ga u sobu, kažeš mu da se skine, i pokradeš mu sve. Uzmeš novčanik, sat, šta god ima. Radila sam to mama! A sad se gubi odavde!”.

Hog je ponovo dospeo u zatvor, ovog puta zbog podvođenja, ali veza izmešu Hane i roditelja je već bila prekinuta. Nisu znali gde živi, nije želela da komunicira sa njima. Čak i kada je dospela u zatvor, nije ih zvala da joj pomognu, već ih je tome obavestila policija.
Hoće li se izvući? Jedna od Haninih novijih slika sa profila na Fejsbuku
U trenutku u kada je emsija prikazana, činilo se da nema nade, ali u međuvremenu situacija se promenila na bolje. Hana polako obnavlja odnose sa majkom i sa porodicom, a na svom Fejsbuk profilu tvrdi da se više ne viđa sa Hogom, koji je odnedavno ponovo na slobodi. Sa druge strane, majka još uvek ne zna gde tačno živi i kako zarađuje za život. Na njenom Fejsbuk profilu piše da radi kao kelnerica u jednom klubu, ali tamo kažu da je već šest meseci nisu videli....
Poslednji komentari
  • momazver Vreme: 23.02.2014 09:34h

    Sta joj bese otac...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP