Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

E STVARNO SVAŠTA

Maležani krive turiste za smrtonosni zemljotres! (VIDEO)

Autor: N.J. | 08.06.2015 - 12:08:00h | Komentara: 0

Zemljotres magnitude 5,9 stepeni po Rihteru, koji je pogodio svetu planinu Kinabalu, usmrtio je najmanje 16 ljudi, a dvoje se još uvek vode kao nestali. Zamenik ministra policije Malezije izjavio je da su turisti koji su se poskidali na južnim obodima planine skoro pa sigurno povezani sa zemljotresom.

Sveta planina Kinabalu

Sveta planina Kinabalu | Foto: Profimedia

Desetoro turista skinulo se na južnoj strani planine pre par nedelja i napravili nekoliko fotografija koje su prostrujale društvenim mrežama. Vlada Malezije okrivila je ovu grupu za izazivanje zemljotresa jer su, po njihovim tvrdnjama, oskrnavili njihovu svetu planinu.

Oni su pozirali na obodima Kinabalua, a optuženi su i da su urinirali po planini koja se nalazi u Malezijskoj državi Sabah. fotografije su se pojavile na društvenim mrežama samo dan pred zemljotres.

Zamenik ministra policije Sabaha, Tan Šri Džozef Pairin Kitingan u subotu je rekao da veruje da su turisti izazvali zemljotres i da je to posledica skrnavljenja svete planine.

Fotografija koja je izazvala diskusiju

Fotografija koja je izazvala diskusiju | Foto: facebook.com/dr.emil.kaminski

- Video sam kako jato ptica ispred moje kuće uznemireno odleće i osećao sam da nešto nije u redu. najpre nisam ni razmišljao o zemljotresu. Sutradan, dok sam bio na putu ka aerodromu kada je došlo do potresa. Po mom ubeđenju, takve stvari kakve su radili ovi turisti, izazivaju da se ovako nešto desi. Jasna je njihova povezanost sa ovim incidentom koji je odneo i nekoliko života. Moraćemo da podsećamo turiste i da ih opominjemo za nepoštovanje lokalnih verovanja i običaja.

Pairin je dodao da planira da digne optužnicu protiv petoro turista koji su identifikovani i da im neće biti dozvoljeno d anapuste zemlju dok se slučaj ne razreši, piše britanski Dejli Mejl.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP