Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

MOGLO BI I VIŠE

"Malezija erlajns": Porodicama putnika pomoć od 5.000 dolara!

Autor: Tanjug | 21.07.2014 - 14:39:00h | Komentara: 0

Malezijska aviokompanija "Malezija erlajns" saopštila je danas da će porodicama putnika koji su poginuli u avionu koji se u četvrtak srušio u Ukrajini, uputiti početnu pomoć od 5.000 dolara kao znak dobre volje.

Malezijski avion MH17 Foto: Profimedia

Malezijski avion MH17 kada je poletao / Foto: Profimedia

U saopštenju se navodi da će članovima porodica poginulih putnika biti upućen novac "kako bi se olakšale... njihove ekonomske potrebe", prenosi AFP.
"Sredstava su već na raspolaganju u te svrhe", precizirala je malezijska nacionalna aviokompanija, uz napomenu da ta finansijska pomoć nema veze sa konačnom nadoknadom niti ugrožava prava porodica žrtava da podnesu tužbu.

"Malezija erlajns" je, takođe, saopštila da će porodicima poginulih putnika obezbediti hotelski smeštaj, obroke i pomoć u prevozu, pored pružanja saveta.

Avion malezijske aviokompanije srušio se u četvrtak iznad istočne Ukrajine dok je leteo iz Amsterdama ka Kuala Lumpuru sa 283 putnika i 15 članova posade, koji su svi do jednog poginuli pošto je, kako se veruje, avion oboren raketom.

Reč je o drugom avionu iste aviokompanije koji je doživeo zlu sudbinu nakon što je 8. marta misteriozno nestao avion "Malezija erlajnsa" na letu MH370 na putu iz Kuala Lumpura ka Pekingu, sa 239 putnika i članova posade.

"Malezija erlajns" već godinama ima finansijskih problema, sa nagomilanim gubicima u visini od 1,3 milijarde dolara tokom protekle tri godine, podseća francuska agencija.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP