Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

RAFAL IZNAD UKRAJINE

Malezijski avion raskomadan u vazduhu

Autor: Blic | 09.09.2014 - 20:45:00h | Komentara: 0

Holandski stručnjaci saopštili su da se avion kompanije “Malezija erlajns” na letu MH17 srušio nakon što je pogođen “mnoštvom objekata” koji su “probušili avion pri velikoj brzini”.

Avion je nestao još 8. marta

Meci su prošarali letelicu

U izveštaju holandskog Odbora za bezbednost navodi se da “nema dokaza o tehničkom kvaru ili ljudskoj grešci”, a dopisnici "Bi-bi-si"-ja kažu da izveštaj ide u prilog tvrdnjama da je avion na letu MH17 pogodio šrapnel rakete.
Izveštaj holandskih istražitelja zasniva se na podacima iz crne kutije, kao i na informacijama dobijenim od kontrole leta, satelitskim snimcima i fotografijama sa lica mesta, budući da je zbog borbi između ukrajinske vojske i proruskih snaga bilo suviše opasno prilaziti mestu u istočnoj Ukrajini gde se srušio avion, prenosi "Bi-bi-si”.
U izveštaju se ne navodi ko je mogao da ispali projektil. Prema rečima dopisnika "Bi-bi-si"-ja Ričarda Vestkota, obe strane u sukobu koriste isto oružje, pa se odgovorni mogu otkriti samo ako se utvrdi odakle je projektil ispaljen.
“Avion se raspao u vazduhu usled strukturalne štete izazvane velikim brojem predmeta koji su pri velikoj brzini probušili avion sa spoljne strane”, stoji u izveštaju holandskih stručnjaka.

Avion oboren 17. jula
Avion “boing 777” na letu iz Amsterdama za Kuala Lumpur srušio se 17. jula iznad istočne Ukrajine, a poginulo je svih 298 putnika i članova posade, među kojima čak 198 Holanđana.
U istrazi su učestovali eksperti iz Britanije, Nemačke, Australije, Malezije, SAD, Ukrajine i Rusije, a iz Odbora je saopšteno da će konačan izveštaj biti objavljen u narednih godinu dana.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP