Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

NAJTUŽNIJE VESTI

Malezijski premijer: Žao mi je! Avion je završio u okeanu!

Autor: Tanjug | 24.03.2014 - 16:00:00h | Komentara: 0

Nove analize satelitskih snimaka pokazuju da se malezijski avion Boing 777 srušio u južnom delu Indijskog okeana, izjavio je danas malezijski premijer Nadžib Razak.

Avion  „Malezija  erlajnza” sa 239 putnika je nestao još 8. marta

Avion „Malezija erlajnza” sa 239 putnika je nestao još 8. marta | Foto: Profimedia

"Na osnovu njihovih novih analiza, 'Inmarsat' (britanska kompanija koja je obezbedila satelitske podatke) i britanska službe za istraživanje avionskih nesreća AAIB (ogranaka Ministarstva saobraćaja) zaključili su da je avion na letu MH370 leteo duž južnog koridora i da je njegova poslednja pozicija bila usred Indijskog okeana, zapadno od Perta", rekao je Razak.


Malezijski premijer je rekao da je to udaljena lokacija, "daleko od bilo kakvog mogućeg mesta za sletanje", preneo je AP.


"Zato sa dubokom tugom i žaljenjem moram da vas obavestim da je po tim novim podacima, avion sa leta MH370 završio u južom delu Indijskog okeana", rekao je malezijski premijer, ističući da su Inmarsat i AAIB koristili tip analiza koje do sada nisu korišćene ni u jednoj istrazi.


Razak je na konferenciji za novinare održanoj u ponedeljak uveče po tamošnjem vremenu nosio crninu, navodi američka novinska agencija.
Premijer Malezije je, takođe, najavio za sutra po lokalnom vremenu pres konferenciju sa novim detaljima.


Razak je rekao da je danas istupio zbog posvećenosti Malezije "iskrenosti i poštovanju porodica", za koje je rekao da su dva principa kojim se istraga rukovodila.


Prema njegovim rečima, porodice putnika i članova posade o tome šta je saopštio obavestila je kompanija "Malezija erlajnz" (Malaysia Airlines).

Avion malezijske aviokompanije sa 239 osoba - 227 putnika i 12 članova posade nestao je sa radara posle poletanja iz Kuala Lumpura za Peking 8. marta bez dobijenih signala o kvarovima ili problemima u avionu.


AFP podseća da je ranije danas australijski premijer Toni Abot rekao da je jedan od australijskih aviona registrovao dva objekta tokom pretrage iznad južnog dela Indijskog okeana, ali da se ne zna da li su ti predmeti pripadali nestalom "boingu".

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP