Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

UŽAS NA DOČEKU NOVE GODINE:

Maloletnik je devojku silovao, pa bacio u sneg!

Autor: Telegraf.rs | 05.01.2015 - 15:18:00h | Komentara: 1

Slučaj silovanja maloletnice u novogodišnjoj noći u Brčkom izazvao je veliku pažnju javnosti kako u Brčkom, tako i u BiH. Silovanje je izvršio 16-godišnjak, a sve se zbilo u blizini jednog ugostiteljskog objekta u Brki kod Brčkog.

Silovanje

Ilustracija | Foto: Profimedia.rs

- To je bilo gnusno. Devojka koja ima 17 godina je 1. januara oko 2:30 sati napustila lokal. Za njom je izašao i 16-godišnjak. Pretpostavka je da su se poznavali odranije. Prišao joj je i nedaleko od lokala joj strgao odeću, silovao ju je i bacio je u sneg. Znamo da je te noći bila velika hladnoća, pa je devojka dobila i blaže promrzline – rekao je izvor koji je upućen u ceo ovaj slučaj.
Devojka je nakon toga prevezena u Urgentni centar gde joj je ukazana lekarska pomoć. Policija Brčko Distrikta veoma je brzo pronašla siledžiju, ali su se čekali lekarski nalazi koji su potvrdili da je 17-godišnja devojka silovana.
Osumnjičeni je uhapšen, a u današnjoj pisanoj informaciji iz Tužilaštva je navedeno: “Postupajući po predlogu Tužilaštva Brčko Distrikta BiH, Osnovni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor mladiću osumnjičenom da je u novogodišnjoj noći silovao maloletnicu”.
On se sumnjiči da je 1. januara u ranim jutarnjim satima iza jednog ugostiljskog objekta u Brki kod Brčkog na polni odnos prisilio maloletnu žensku osobu.
Nakon što ga je ispitalo u svojstvu osumnjičenog i donelo naredbu o njegovom daljem zadržavanju, Tužilaštvo je 2. januara podnelo predlog za određivanje pritvora ovoj osobi.
Tužilaštvo je ocenilo da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni počinio krivično delo silovanje, te da postoji opasnost da će uticajem na svjedoke ometati dalji tok istrage.
Na ročištu za određivanje pritvora predlog Tužilaštva prihvaćen je u celosti, te je osumnjičenom određen pritvor u trajanju do trideset dana. Budući da se takođe radi o maloletnoj osobi, opravdanost pitvora proveravaće se svakih deset dana. Na rešenje o određivanju pritvora osumnjičeni i njegov branilac mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu Brčko Distrikta BiH – navedeno je u pisanoj informaciji iz Tužilaštva u Brčkom.
Poslednji komentari
  • borisav Vreme: 05.01.2015 20:35h

    Kako jednomesecni pritvor kad je maloletan.Roditelje bre u zatvor.Kako pustaju maloletno dete po kafane.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP