Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

SRCEPARAJUĆA PRIČA O NESREĆNOJ TINEJDŽERKI

"Maltretiranjem je naterala moju ćerku (14) da se ubije, a na sahrani me je zagrlila!" (FOTO)

Autor: S.S. | 02.11.2013 - 16:00:00h | Komentara: 0

Izi Diks (14) iz Velike Britanije je majka Gebi (45) našla obešenu prošlog meseca jer su je deca maltretirala u školi, a neki od njih su joj bez srama došli na sahranu.

ss

Izi sa mamom Gebi

„Postojao je problem oko broja mladih koji će doći na sahranu. Znali smo da će neki iz njene škole hteti da dođu, ali onda smo otkrili da su deca slala pozive onlajn, kao da je to neki događaj. To je stopirano. Ipak, došlo je dosta omladine“, opisuje Izina majka, za "Daily Mail".

Izi, odlična učenica koja je imala ambiciju da se upiše na Oksford univerzitet, oduzela je sebi život nakon žalbi da ne može više da izdrži maltretiranje od druge dece, i u školi i preko interneta.
Nedavno pre svog samoubistva napisala je srceparajuću pesmu o svom teškom iskušenju. Pesma se zove: „Odustajem“ i u njoj, između ostalog, piše: “Govorili su mi da me niko ne želi tu. Rekli su mi da odem odatle“, a na kraju kaže: „ Još jedan deo mene je isklesan njihovim okrutnim primedbama i zapažanjima... Odustajem.“

Kobne večeri Izi je otišla u svoju sobu i uradila domaći zadatak, istuširala se i spremila uniformu i ranac za školu. Zatim je pričala sa mamom o zlostavljanju koje proživljava, a ona joj je, kao i uvek govorila da je jača od nasilnika.


„Zatim sam otišla dole, a ona se spremala za spavanje. Pila sam čaj i pušila sam cigaretu. Mrzi kad pušim pa sam zato to uradila napolji. Nije me bilo 15 minuta. Za tih 15 minuta moj život je uništen“ opisala je. Nakon toga pronašla je obešenu devojčicu u spavaćoj sobi.
 

„Pobegla je sa časa španskog u suzama dan pre njene smrti, kada su je zadirkivanja – uobičajene stvari, prelile čašu“, kaže Gebi.
Neki od onih koji su došli na sahranu, prema rečima majke, su direktno bili umešani u maltretiranje, a jedna devojčica je bila vođa.
„Neki od nasilnika nisu došli, a neki jesu. Jedna devojčica je bila kolovođa, a jedna je od prvih ljudi koji su mi prišli da me zagrle. Bila sam previše skamenjena da bih uradila nešto drugo nego da prihvatim taj zagrljaj“, opisuje Gebi.
Prošlo je samo šest nedelja od Izine smrti, a bol njene majke, kojoj je bila jedino dete, je sve veći.

„Bila mi je ćerka, moja najbolja prijateljica, moje sve“, priča ožalošćena majka koja se preselila kod svoje, jer je napustila dom u kojem je živela sa Izi, kada je pronašla njen leš.

Ceo nameštaj je dat humanitarnoj radnji, koji pomaže siromašnim tinejdžerima, u kojoj je Izi radila.
Neke stvari su u policijskoj stanici kao dokazi.

gg

Nije mogla da izdrži maltretiranje: Izi Diks

Izina baka, Gebina majka, kaže da Gebi od tragedije ne sme da bude sama pa čak spava sa njom u krevetu, a noću se čak budi vrišteći: „Ostavi moje dete na miru“.

Nesrećna mama, koja je raskinula sa Izinim ocem još dok je bila trudna, čak kaže da su neka deca koja su malo maltretirala Izi pokušala da joj se izvini.
„ Jedna devojka se javila rekavši da joj je žao ako su njihove blesave šale dovele Izi do samoubistva. Blesave šale? To nije bilo to već nemilosrdno i surovo maltretiranje od kojeg nije mogla da pobegne.“
„Izi je dolazila kući i jecajući mi se bacala u naručje. Zvali su je ‘rugoba’, ‘nakaza’, i ‘frigidna’. Maltretirali su je i ako digne ruku na času. Kada je dolazila kući tu se ne bi završavalo jer bi je mučili preko internet”, priča Gebi koja je ljuta i na profesore koji nisu zaštitili nesrećnu devojčicu, iako ih je zvala najmanje 15 puta u avgustu. Gebi i Izi su se doselile u Veliku Britaniju 2011. godine, a u početku je devojčica bila voljena u školi, ali to je ubrzo prestalo.
Nesrećna devojčica nije bila bliska sa ocem jer je pristala da ga upozna nedavno pre svoje smrti, pa su se od tad čuli samo preko telefona.
Prema rečima ožalošćene majke, bilo je i seksualnog maltretiranja a kao primer je navela da je devojčici jednom prišao stariji dečak u dvorištu i rekao: „Imam penis od 30 cm i staviću ga u tebe“.
„Moja ćerka nije prva tinejdžerka koja se ubila zbog nasilnila, ali se nadam da je poslednja“, zaključuje Gebi.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP