Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

DANIMA NIJE OTVORIO OČI

Mandela u komi?

Autor: RTS | 22.06.2013 - 14:30:00h | Komentara: 1

Nelson Mandela već danima u besvesnom stanju, saznaje američki "Si-Bi-Es", dok predsednik Južne Afrike Tabo Mbeki saopštava da se slavni borac protiv aparthejda oporavlja. Mandela 40 minuta čekao na drugo vozilo kada su se njegova ambulantna kola pokvarila na putu ka bolnici, nakon što je doživeo infarkt.

Nelson Mandela

Nelson Mandela | Foto: facebook

Predsednik koji je nasledio Nelsona Mandelu Tabo Mbeki rekao je da se zdravlje njegovog prethodnika popravlja, dok američka TV mreža CBS otkriva da je Mandela već danima u besvesnom stanju.


Izvori CBS-a rekli su da Mandelina jetra i bubrezi funkcionišu sa svega 50 odsto kapaciteta, kao i da je imao operaciju, jer mu je perforirao čir. Bivši predsednik Južne Afrike danima nije otvorio oči, saznaje CBS.
Portparol predsednika Južnoafričke Republike je danas saopštio da su se ambulantna kola, koja su prevozila Nelsona Mandelu do bolnice pre dve nedelje, pokvarila, pa je bivši predsednik morao da bude prebačen u drugo vozilo po hladnoći.
On je potvrdio da je vozilo imalo problem sa motorom i da je bivši predsednik prebačen u drugo vozilo, ali je istakao da ikona borbe protiv aparthejda nije bila ugrožen, jer je neprestano bio okružen medicinskim sestrama, piše danas BBC.
Međutim, pojedini izvori su za Si-Bi-Es rekli da je Mandela na drugo vozilo morao da čeka čak 40 minuta, kao i da je to moglo da utiče na razvoj njegove zdravstvene situacije.
Mandela (94) primljen je u bolnicu u Pretoriji zbog plućne infekcije u ranim satima 8. maja. Zvaničnici ističu da je njegovo stanje stabilno, ali i dalje ozbiljno.
Ovo je četvrti put od decembra da je Mandela, koji sledećeg meseca puni 95 godina, u bolnici.
Poslednji komentari
  • zika Vreme: 22.06.2013 18:41h

    Ovce nijedne , Predsednik Juznoafricke Republike je Jacob Zuma . Tabo Mbeki nije nikada bio Predsednik , a i odavno je mrtav, by the way .

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP