Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

MILIJARDER NASTAVLJA RAT SA ZVANIČNIM LONDONOM

Mardok bi nezavisnu Škotsku!

Autor: Ekipa Alo! | 11.09.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Ko čeka taj dočeka! Australijski milijarder Rupert Mardok (86) stao je na stranu separatista i podržao je nezavisnu Škotsku!

Stao na stranu  separatista:  Rupert Mardok

Stao na stranu separatista: Rupert Mardok | Foto: Profimedia

Medijski baron, koji je „težak“ 13,4 milijarde dolara, želi da se podržavanjem nezavisne Škotske, na referendumu 18. septembra, osveti Londonu posle skandala oko prisluškivanja poznatih osoba, a koji je doveo do gašenja najstarijeg britanskog tabloida „News of the World“, koji je bio u njegovom vlasništvu.


„Škotski referendum reflektuje svetski trend o okretanju leđa političkim liderima i starom establišmentu, što otvara vrata liberalima i ekstremnoj levici“, naveo je Mardok u jednoj od svojih poruka na Tviteru.

Mardok, kome je deda bio Škot, bio je još otvoreniji: „Nezavisnost Škotske znači veliku masnicu na oku premijera Dejvida Kamerona“.

Endru Nil, jedan od bivših urednika u Mardokovom tabloidu, kaže da je on iskoristio priliku za osvetu: „Raspad Britanije biće Mardokova osveta posle skandala oko prisluškivanja“.

Da li će ona živeti u  nezavisnoj Škotskoj?

Da li će ona živeti u nezavisnoj Škotskoj? | Foto: Profimedia

 
U Londonu strepe od toga da li će Mardok otići i korak dalje, to jest, da li će preko svog tabloida „San“, koji ima tiraž od 250.000 prodatih primeraka dnevno, pozvati birače da podrže nezavisnost Škotske. Oglasila se i kraljica Elizabeta Druga, koja je u retkom saopštenju za javnost navela da će zadržati neutralnost i da se uprkos tome što je od nje traženo da podrži Ujedinjeno Kraljevstvo neće mešati niti učestvovati u kampanji.

Pretnje Kamerona!


Britanski premijer Dejvid Kameron upozorio je Škote da bi nezavisnost bila „skok u nepoznato“. „Ujedinjeno Kraljevstvo je dragocena i posebna zemlja. Stoga, neka svima u Škotskoj bude jasno - mi očajnički želimo da ostanete; ne želimo da se naša porodica naroda podeli. Ukoliko se podeli, ostaće zauvek podeljena. Vaš izbor je, dakle, jasan: skok u nepoznato ako zaokružite ‘da’ ili blistava budućnost za Škotsku ako izaberete ‘ne’“, poručio je Kameron.

Poslednji komentari
  • Deki Vreme: 11.09.2014 10:53h

    ja podrzavam nezavisnost Skotske u potpunosti... i Šumadija treba da se izjasni o nezavisnosti ili autonomiji

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP