Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

LUDNICA U SLOVENIJI

Maribor: Bakljama na zgradu opštine

Autor: Beta/Tanjug | 03.12.2012 - 21:24:00h | Komentara: 0

U Mariboru su se mirni protesti večeras ponovo pretvorili u izgrede. Tokom sukoba demonstranata i policije zapaljena je vatra na balkonu zgrade Opštine. Nekoliko osoba je tom prilikom uhapšeno.

Bakljama na policiju

Bakljama na policiju | Foto: AP

 Policija je, reagujući na bacanje flaša, petardi, kamenica i baklji na gradsku skupštinu, na kojoj ima puno polomljenih prozora, počela da potiskuje demonstrante i da od njih traži da okončaju protest. Na jednu grupu demonstranata je bacila i suzavac kako bi ih rasterala.

Nekoliko hiljada ljudi u drugom po veličini gradu Slovenije demonstrira protiv Vlade Slovenije i gradonačelnika, zahtevajući njihove ostavke.
Policija pokušava da na miran način navede demonstrante da odu s trga pred zgradom mariborske opštine, a u pripravnosti je vodeni top, a nad gradom kruži policijski helikopter.

Protest protiv Vlade Slovenije

Protest protiv Vlade Slovenije | Foto: Reuters

 Takođe, poslato je i policijsko pojačanje da pomogne rasturanje ovih demonstracija zbog masovnog kršenja javnog reda i mira, objavila je policija na Tviteru, prenosi slovenačka novinska agencija STA. 

Demonstracije se održavaju i u drugim gradovima Slovenije - u Ljubljani, Celju, Ptuju, Ravnama na Koroškem i Trbovlju. Na trgu pred zgradom parlamenta u Ljubljani, odakle je nekoliko hijada demonstranta došlo od Gradske kuće i s Kongresnog trga, ostalo je još oko hiljadu građana.
Demonstracije u slovenačkoj prestonici su uglavnom protekle mirno, a policija je intervenisala protiv nekoliko učesnika koji su se spremali da gađaju granitnim kockama iščupanim iz ulica i zatim pobegli. 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP