Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

"REFORME SE UBRZAVAJU"

Marihuanu legalizuje sve veći broj američkih država

Autor: index.hr | 05.11.2014 - 11:14:00h | Komentara: 1

Čitav niz američkih federalnih država i teritorija je kongresne izbore održane u utorak iskoristilo da biračima postavi pitanje o legalizaciji marihuane, a prvi izveštaji o rezultatima "sporednog referenduma" otkrivaju da je sve više Amerikanaca spremno za slobodno uživanje te lake droge.

Razotkriven zasad marihuane

Preliminarni rezultati iz Oregona i Vašingtona tako otkrivaju zdušnu podršku legalizaciji. Građani u Oregonu su podržali pravo na ličnu upotrebu, proizvodnju i prodaju marihuane za osobe starije od 21 godine.
Predlog za Vašington je umerenijeg karaktera i podrazumeva pravo na posedovanje do 50 grama kanabisa za ličnu upotrebu, dozvoljava uzgajanje do šest biljaka i "prenos" (ne i prodaju) do 25 grama droge drugoj osobi.
"U godini poput ove, kad je mogućnost da će mladi ljudi izaći na izbore mala, ovakva je pobeda još slađa," rekao je za CNN Itan Nadelman koji je zagovarao legalizaciju u Oregonu. "Reforme se ubrzavaju, druge države će pratiti trend, što bi iz sna moglo trgnuti i sam Kongres," rekao je.
Prema još uvek neslužbenim podacima, inicijative za legalizaciju su prihvaćene od glasača u Aljaski, a odbačene u Floridi, koja je glasala i protiv korišćenja kanabisa u medicinske svrhe. Korištenje marihuane u medicinske svrhe su podržali glasači na otoku Guam.
Poslednji komentari
  • travar Vreme: 05.11.2014 18:18h

    bravo za demokratiju. još jedna pobeda vrlih nam amera. sada kanabis, a sutra heroin, hašiš, koka i sve ostale droge. to će se ekspresno odraziti i na srbiju. al će biti šmrkanjaaaaaa. bože dragi gde ovaj svet ide. u propast !?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP