Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

OPAŽANJE

Medvedev: Krv je prolivena, Ukrajina pred građanskim ratom

Autor: Tanjug | 15.04.2014 - 12:46:00h | Komentara: 2

- Uzrok ukrajinske tragedije jeste taj što legitimne vlasti nisu čak ni pokušale da održe red i zakon u onim delovima zemlje kada je tamo prvobitno počelo zauzimanje administrativnih zgrada - rekao je ruski premijer.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev

Ruski premijer Dmitrij Medvedev

Krv je ponovo prolivena u Ukrajini i ona se nalazi u predvorju građanskog rata, napisao je ruski premijer Dmitrij Medvedev na svojoj Fejsbuk stranici, dodajući da je to za žaljenje.
Uzrok ukrajinske tragedije jeste taj što legitimne vlasti nisu čak ni pokušale da održe red i zakon u onim delovima zemlje kada je tamo prvobitno počelo zauzimanje administrativnih zgrada, dodao je on, a preneo Itar -Tass.
Medvedev smatra da se sada nezakoniti vladari nadaju da će uspostaviti red koji su sami uništili dolazeći na vlast u oružanoj pobuni.
Akcija je izazvala protivakciju. Zbog državnog udara, u Kijevu, narod protestuje u regionima i to je lančana reakcija, napisao je Medvedev.
On smatra da ukrajinski narod treba da se angažuje u stvaranju države na osnovu jednokosti naroda i njihovih jezika. Siromašan narod je postao talac osrednjih političara koje nije izabrao i neodgovornih radikala koji su zamenili policiju i vojsku. Haos je ispunio vakum vlasti, napisao je Medvedev.
On smatra da samo narod može da stvori modernu ukrajinsku državu, bez tutora, nacionalista i bandita i bez tajnih poseta direktora CIA, napisao je Medvedev.
Svrgnuti ukrajinski predsednik Viktor Janukovič je ubeđen da je Brenan odobrio korišćenje oružja u Ukrajini i isprovocirao prolivanje krvi u zemlji, preneo je Itar-Tas s.
Bela kuća je potvrdila juče da je direktor američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Džon Brenan boravio u Kijevu proteklog vikenda.
- Nije uobičajeno da komentarišemo putovanja direktora CIA, ali s obzirom na izuzetne okolnosti u ovom slučaju i na pogrešne tvrdnje Rusa usmerene ka toj agenciji, možemo da potvrdimo da je njen direktor bio u Kijevu u okviru putovanja po Evropi – rekao je novinarima portparol Bele kuće Džej Karni, a preneo Rojters.
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov je u nedelju rekao da Moskva želi od Vašingtona objašnjenje za izveštaje u ruskim medijima da je direktor CIA Džon Brenan hitno posetio Kijev tokom vikenda.
Poslednji komentari
  • Miladin Vreme: 15.04.2014 13:45h

    Nije u pitanju građanski rat. U pitanju je projekat satane iz Vatikana. Satana iz Vatikana je započeo krvavi pir u Kijevskoj Rusiji. U prapostojbini Rusije. Samo sveža ljudska krv produžava život satane iz Vatikana. Ali na sreću čovečanstva aždaja sa 9 glava je na samrtničkom ododru. Katolička vandalska imperija je na izdisaju. Elektronski ne postojeći katolički novac je bez pokrića. Hidra je na samrti!

  • Vlado Vreme: 15.04.2014 14:48h

    U Ukrajini je u pitanju krvavi pir katoličkih jezuita pod komandnom palicom Vatikana!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP