Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

HUMANA LEGENDA

Medžik Džonson pomaže u zapošljavanju crnih inženjera

Autor: Beta | 23.10.2014 - 15:50:00h | Komentara: 0

Bivša košarkaška zvezda, sada privrednik, Medžik Džonson izjavio je da je želi da pomogne kompanijama visoke tehnologije, u kojima su radna snaga uglavnom belci i Azijati, da zaposle više crnaca i latino Amerikanaca.

Medžik Džonson | Foto: Profimedia

Medžik Džonson | Foto: Profimedia

Džonson (55) je ponudio da njegova kompanija "Medžik Džonson Enterprajzis", sa sedištem u Beverli Hilsu, poveže poslodavce iz Silicijumske doline, gde rade kompanije najsavremenije industrije, sa inžinjerima afro i latino Amerikancima.
Ta kompanija pruža usluge finansiranja i konsultovanja za kompanije koje žele da rade u gradovima s velikim manjinskim zajednicama.
"Želimo da se svi 'Epl i Gugl' sveta spoje sa onima koji znaju šta rade i koji mogu da donesu promene, bilo da sam to ja ili neko drugi", kazao je bivši košarkaš za AP.
Džonson je to rekao posle učešća na nedavno održanoj konferenciji u Silicijumskoj dolini u organizaciji proizvodjača softvera Intuit, jedne od velikog broja IT kompanija koje su potvrdile da na platnom spisku imaju uglavnom belce i Azijate.
Intuit zapošljava samo 4 odsto crnaca i 6 odsto latino Amerikanaca, dok Gugl i Fajsbuk imaju samo 2 odsto crnaca medju zaposlenima, zvanični su podaci.
"Važno je da naša baza zaposlenih odražava mušterije kojima služimo. Medžikova ponuda? Ne bi me čudilo da je prihvatimo, on je očigledno mudar čovek i razume ovu problematiku", rekao je direktor Intuita Bred Smit

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP