Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

SANKCIJE RUSIJI OSTAJU

Merkel: Ako se implementira Minsk sankcije će biti ukinute!

Autor: Tanjug | 07.06.2015 - 23:44:00h | Komentara: 0

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da očekuje da će lideri Grupe sedam industrijski najrazvijenijih zemalja (G-7) poslati "jedinstven signal" da će sankcije protiv Rusije biti ukinute kada nestanu razlozi zbog kojih su one uvedene, odnosno ako se sprovedu mirovni sporazumi za istok Ukrajine postignuti u Minsku i problemi budu rešeni, prenele su agencije.

Nije uživala u  programu  plesačica:  Angela Merkel

Angela Merkel | Foto: Profimedia

U intervjuu nemačkom TV kanalu Cet-De-Ef (ZDF), datom na samitu G-7 koji se danas i sutra održava na jugu Nemačke, Merkelova je rekla da sankcije nisu same sebi cilj, preneo je Asošijeted pres.
- Imamo šansu ako svi učine napor - to je donekle u rukama Rusije i, naravno, Ukrajine, kazala je ona.

- Ukoliko se implementira 'Minsk', i sankcije će biti ukinute. Uvek smo govorili da postoji veza između sporazuma iz Minska i produženjem sankcija, i u skladu s tim sa mogućnošću njihovog ukidanja, rekla je Merkelova a prenosi TAS S.

Ruska agencija prenela je deo izjave nemačke kancelarke TV kanalu A-Er-De (ARD) da u odnosima Rusije i Zapada postoje problemi koje je veoma teško rešiti.

- Trenutno postoji prepreka, i ja ne vidim da ona može biti prevaziđena, rekla je Merkelova, navodeći pritom, da Moskva ostaje partner pri rešavanju nekih međunarodnih kriza i da Zapadu treba saradnja sa Rusijom radi rešavanja problema kao što su konflikt u Siriji i iranski nuklearni program.

Agencije su ranije danas prenele saopštenje Bele kuće da su o krizi u Ukrajini razgovarali Merkelova i američki predsednik Barak Obama i da su se "složili da bi trajanje sankcija Rusiji trebalo da bude jasno povezano sa njenim potpunim ispunjenjem sporazuma iz Minska i poštovanjem suvereniteta Ukrajine".

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP