Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

DO PROMENE SITUACIJE

Merkel: Rusiji prete nove sankcije, sastanci G8 obustavljeni

Autor: Tanjug | 20.03.2014 - 11:25:00h | Komentara: 0

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da će Evropska unija nametnuti nove sankcije Rusiji nakon odluke Moskve o pripajanju ukrajinskog poluostrva Krim i da će sastanci G8 biti obustavljeni dok se politička situacija ne promeni.

Sada se kreće samo pomoću štaka: Angela Merkel

Angela Merkel

 Merkel je danas, uoči samita EU u Briselu, rekla članovima nemačkog parlamenta da će evropski blok proširiti sankcije koje podrazumevaju zamrzavanje bankovnih računa i zabranu putovanja ruskim pojedincima koji su povezani sa krizom na Krimu.

Nemačka kancelarka je, takođe, kazala da se grupa osam industrijski najrazvijenijih zemalja (G8) neće sastajati dok se situacija u vezi sa krizom na Krimu ne promeni. Ruski predsednik Vladimir Putin trebalo je, prema prvobitnom planu, da u junu bude domaćin sastanka lidera G8 u Sočiju.

Ranije ove nedelje, EU i SAD uvele su sankcije nekim ruskim zvaničnicima za koje smatraju da su bili umešani u referendum na Krimu o pridruživanju Rusiji koji je održan u nedelju, a koji su evropski i američki zvaničnici osudili kao nezakonit.
Šefovi država i vlada zemalja članica EU okupiće se danas po podne u Briselu kako bi razmotrili novi krug sankcija Moskvi nakon najave pripajanja Krima Rusiji.

Reč je o takozvanom trećem stepenu sankcija koje, kako je najavljeno, treba da budu "sveobuhvatne" i imaju dugoročne posledice po ekonomske odnose EU i Rusije.

Prva dva kruga sankcija, koje uključuju suspenziju Rusije iz G8, otkazivanje pregovora o viznoj liberalizaciji i kreiranje "crne liste" sa imenima 21 krimskog i ruskog funkcionera zbog podsticanja secesije Krima, uvedena su kao mera upozorenja ranije ovog meseca.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP