Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

NE DOLAZI

Merkelova "ispalila" Hrvate!

Autor: Dnevnik.hr | 26.06.2013 - 12:27:00h | Komentara: 0

Nemačka kancelarka Angela Merkel otkazala je dolazak na svečanost ulaska Hrvatske u Evropsku uniju, javljaju "Dnevnik" i Index.hr.

Angela Merkel

Angela Merkel

 
Zvaničan razlog još nije saopšten.
Ipak, Dnevnik.hr navodi da je do otkazivanja posete "najmoćnije političarke sveta" došlo u poslednja 24 časa i da "nema sumnje da je nedolazak Merkelove poruka zvaničnom Zagrebu zbog usvajanja zakona kojim bi se sprečilo isporučivanje Josipa Perkovića Nemačkoj".
Protiv njega se u Nemačkoj vodi proces zbog ubistva hrvatskih disidenata tokom komunizma.
Kako navodi portal, zakon je u "poslednjim minutima ulaska u Evropsku uniju" stigao na usvajanje u Sabor, ali će se o njemu glasati u petak. Tim zakonom bi se ograničio evropske nalog za hapšenje na razdoblje od 2002. godine, čime bi bilo onemogućeno Perkovićeve izručenje.
Merkelova će se neformalno sastati sa hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem u Briselu, pa će i tamo imati priliku da mu prenese tu poruku tvrdi "Dnevnik".
Ovu informaciju je nešto kasnije potvrdio i Index.hr pozivajći se na izvore iz vlade, a još prošle noći je i portal dalje.com naveo da Merkelova neće biti u Zagrebu.
Čak i oni mediji koji nisu tokom jutra preneli ovu vest, bave se pitanjem izručenja Perkovića i navode da su za "packe iz Brisela" i mišljenje čelnika EU povodom spornog zakona u "vladi Hrvatske ponovo morali da saznaju iz medija".
Istovremeno, objavljena je i vest da je Nemačka savezna policija raspisala poternicu za Josipom Perkovićem uz nagradu od 12.000 evra zbog sumnje da je kao agent Udbe 1983. učestvovao u ubistvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP