Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

PRONAŠAO UZROK

Mesić: Kriv je Dejtonski sporazum!

Autor: Tanjug | 09.02.2014 - 11:54:00h | Komentara: 4

Bivši hrvatski predsednik Stjepan Mesić kaže da sa zabrinutošću prati zbivanja u susednoj BiH poslednjh dana.

Ponovo uznemirio Srbe: Mesić

Ponovo uznemirio Srbe: Mesić

 On tvrdi da razume razočaranje građana, ali da nasiljem ne mogu ništa da menjaju, već da je nužno promeniti, kako kaže, tzv. Dejtonski sporazum o ustrojstvu BiH.

Za, kako navodi, tzv. Dejtonski sporazum, čije donošenje smo svojevremeno svi pozdravili, jer je prekinuo krvavi rat, kaže da je voljom njegovih kreatora postao ključna prepreka na putu pretvaranja BiH u funkcionalnu državu.
Tvrdi da, iako Dejtonski sporazum sadrži i klauzulu o potrebi njegovog nadograđivanja, to se nikada nije dogodilo.
"Umesto toga, na Dejton i neprirodnim entitetima koje je on stvorio insistiralo se kao na nedodirljivoj dogmi, a visokom predstavniku međunarodne zajednice koji je, formalno, imao ovlašćenja da premosti sve veću podeljenost unutar BiH, u kojoj su se entiteti, posebno jedan, pretvarali u para-države, uskraćivala sem mogućnost da ta ovlašćenja koristi na dobobit BiH i u dugoročnom interesu svih njenih građana", naveo je Mesisić u saopštenju dostavljenom medijima.
Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Incko ocenio je da bi, ako stanje u BiH bude eskaliralo, trebalo eventualno razmisliti i o trupama EU. 
Poslednji komentari
  • Goran Vreme: 09.02.2014 13:08h

    Tachno!...Jer je doneo mir,a vi ratnici i separatisti bi opet da pravite unitarnu Bosnu i da se Srbi tamo nista ne pitaju,budu uvek nadglasavani.

  • Brane Vreme: 09.02.2014 14:13h

    Mesiću Srbine! Ti znaš kad se tvoja predca pokatoličila i prešla u tzv.Hrvate. Konsaltinh usluge u kontroli uma G-dina Mesića pružaju specijalno obučeni agenti koje vekovima obrađuju vatikanski iluzionisti. Mesić je naučen da verujete da zlo koje radi to radite za dobrobit ljudi. Katolička zakletva koju je napisao pap Lojola i koja se daje u prisustvu katoličkog sveštenika i na oštrici kame glasi: „Jer niko ovde ne može komandovati ko nije osveštao svoj rad krvlju jeretika“ , „ jer bez prolivanja krvi niti jedan čovek ne može biti spašen“. Eto odkud Srbi katolici tzv.Hrvati živoj srpskoj deci oči vade nožem u Jasenovcu.

  • prof.Biologije Vreme: 09.02.2014 16:40h

    Bolesni političari opet guraju ubogi gladni narod u rat da bi se još više obogatili.Ko ih slušate do rata ćete dogurati ponovo.

  • gago Vreme: 09.02.2014 21:28h

    Blebetalo.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP