Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

KATASTROFA U RUSIJI

Meteorska kiša oštetila 100. 000 zgrada,
šteta oko 33 miliona dolara, povređeno 1.200 ljudi!

Autor: Tanjug | 16.02.2013 - 10:43:00h | Komentara: 0

Šteta zbog pada delova meteora u Čeljabinskoj oblasti na Uralu procenjuje se na više od milijardu rubalja (oko 33 miliona dolara), ali ta suma bi mogla još da se uveća, izjavio je danas regionalni guverner Mihail Jurevič.

On je rekao da je samo šteta utvrđena u čeljabinskoj ledenoj "Uralska molnija" ("Uralska munja") procenjena na oko 200 miliona rubalja.
Zvaničnik je dodao da je direktna šteta zbog jučerašnjeg pada meteorske kiše za sada utvrđena na oko sto hiljada stambenih objekata na kojima su uglavnom popucali prozori.

Meteor Rusija

Meteorska kiša izazvala veliku materijalnu štetu!

Na približno trećini oštećenih objekata šteta je već sanirana, dok će se većina drugih popravki obaviti u toku narednih sedam dana, tvrdi Jurevič.
Prema njegovim rečima, neke starije zgrade, izgrađena još u sovjetsko doba, su od posledica meteorske kiše ozbiljnije ošteće, ili potpuno urušene.
Ruski ministar za vanredne situacije Vladimir Pučkov zatražio je da se hitno obavi procena potencijalno opasnih objekata u Čeljabinskoj oblasti, najkasnije danas do 18 sati po lokalnom vremenu.

Meteor Rusija

Pad meteora oštetio građevine...

"Mi moramo imati potpuno jasnu sliku o razmerama štete", rekao je Pučkov na zasedanju operavinog štaba ministarstva za vanredne situacije, uz napomenu da će ugroženoj oblasti biti ukazana stručna i svaka druga pomoć iz ruskog federalnog centra, ukoliko se proceni da je to neophodno.

Meteor Rusija

U nepogodi povređeno preko hiljadu ljudi!

Rusko ministar je kazao da je pad delova meteora izazvao najveću štetu u Čeljabinsku i Kopejsku, a takodje u nizu manjih naselja oblasti u kojoj se nalaze veliki ruski metalurški i rudarski kompleksi.
Oblasni ministar industrije i prirodnih resura Jegor Kovaljčuk ranije je izjavio da nije bilo štete na industrijskim objektima ni u fabrikama vojne industrije.
Meteorska kiša u Čeljabinskoj oblasti dogodila se u petak, tokom jutarnjih sati, a ruski eksperti ističu da je pre toga veći meteor leteo prema zemlji velikom brzinom , ali se u zemljinoj atmosferi raspao na mnogo sitnijih delova.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP