Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

GRADONAČNIK ZAGREBA PONOVO IZA REŠETAKA

Milanu Bandiću određen pritvor

Autor: Beta | 10.03.2015 - 16:39:00h | Komentara: 0

Istražni sudija zagrebačkog Županijskog suda danas je ponovo odredio istražni zatvor gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću, osumnjičenom za korupciju.

Milan Bandić

Milan Bandić | Foto: Profimedia

Oduka je doneta po zahtevu Kancelarije za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) koja je jutros zatražila od suda da Milana Bandića vrati u pritvor i da mu se oduzme kaucija od 15 miliona kuna (dva miliona evra) koju je u novembru položio za odbranu sa slobode.
USKOK je u zahtevu naveo da je Bandić prekršio uslove koje mu je Županijski sud u Zagrebu odredio za odbranu sa slobode, tako što je podsticao svedoke na davanje lažnog iskaza, falsifikovao službene isprave i sprečavao dokazivanje.
Zagrebački sud objavio je ranije danas da je u ponedeljak odlučivao po Bandićevoj žalbi i da mu je ukinuo zabranu obavljanja gradonačelničke funkcije koja je bila na snazi od novembra prošle godine, kada je pušten iz jednomesečnog pritvora u kojem je završio pošto je osumnjičen u antikorupcijskom slučaju Agram.
Tada je sud prihvatio rekordnu kauciju za njegovu odbranu sa slobode, od 15 miliona kuna (dva miliona evra) u gotovini, i obavezao ga da ne utiče na svedoke i obavlja funkciju gradonačelnika na koju je izabran 2013. godine.
Gradonačelnik Zagreba je, zajedno s još 15 osoba, uglavnom vodećih ljudi Gradske uprave i Zagrebačkog holdinga, osumnjičen za više koruptivnih krivičnih dela u kojima je naveden kao veza svih osumnjičenih. Ukupna šteta za grad i državni budžet procenjena je na oko 20 miliona kuna (2,7 miliona evra).
Zbog povlastica konzervativnoj gradjanskoj inicijativi "U ime obitelji", protiv njega je u februaru podignuta prva optužnica. Milan Bandić je na čelu Zagreba već 12 godina, a nedavno je najavio izlazak na izbore i formiranje stranke.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP