Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ČEŠKA

Ministar napadnut "molotovljevim koktelom"!

Autor: Beta | 09.06.2015 - 10:15:00h | Komentara: 0

Kuću češkog ministra odbrane Martina Stropnjickog na periferiji Praga neko je gađao zapajivim, "kolotovljevim koktelima" kada ministra nije bilo tu, ali su u kući bili neki od članova njegove porodice, saopštilo je češko Ministarstvo odbrane.

Molotovljev koktel

Molotovljev koktel | Ilustracija: Profimedia

"Javnost je obaveštena sa zakašnjenjem u interesu istrage", objasnio je sinoć portparol Ministarstva Jan Pejšek u izjavi o napadu s dve boce sa zapaljivom mešavinom izvedenim u nedelju, u kojem niko nije povređen.

Ministru je pojačano obezbeđenje, a istragu su povele i civilna, i vojna policija.

"Takve stvari se na sreću na češkoj političkoj sceni ne dešavaju često. Na žalost to govori o radikalizaciji određenih idejnih grupa koje se suprotstavljaju vrednostima za koje se zalažemo", kazao je Stropnjicki povodom napada na njegovu kuću.

Češkim ministrima od novembra prošle godine stižu anonimne pošiljke iz inostranstva s otrovom u smrtonosnim dozama, kako su pokazale analize u laboratoriji.

Septembra prošle godine je predsedniku Češke Milošu Zemanu i premijeru Bohuslavu Sobotki stigla anonimna pošiljka s praškom, ali bezopasnim, i pretnjom u ime Islamske države zato što je Češka iračkim Kurdima poslala višak starog oružja.

Pisma s otrovom u ubistvenim dozama dobili su ministri unutrašnjih poslova i finansija, Milan Hovanec i Andrej Babiš, a zbog slične sumnjive anonimne pošiljke proletos je evakuisano osoblje iz zgrade Organizacija za pomoć izbeglicama u Pragu.

Ministar unutrašnjih poslova Hovanec moguće pošiljaoce kapsula sa cijanidom vidi ili među bosovima narko mafija, ili među islamskim teroristima zbog češke pomoći Kurdima.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP