Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ORGANIZOVAO RAMZAN KADIROV

Miting za odbranu islamskih vrednosti u Groznom

Autor: Tanjug | 19.01.2015 - 10:45:00h | Komentara: 0

Na hiljade ljudi pristiže danas u Grozni na miting za odbranu islamskih vrednosti, kome prisustvuje i čečenski lider Ramzan Kadirov, javila je ruska novinska agencija Tas s.

Ofirao predsednika:  Ramzan Kadirov

Ramzan Kadirov

Očekuje se da će miting "Ljubav prema proroku Muhamedu" okupiti milion ljudi, pošto se juče, na društvenim mrežama, oglasio čečenski lider i pozvao ljude da dodju na protest.

Okupljeni su nosili plakate - ne karikaturama proroka Muhameda i islam je religija dobrih i kreativnih.Oni su ponavljali molitve i pohvale proroku tokom marša koji je krenuo od Trga Minutka do centralne džamije "Srce Čečenije" gde je planirano da vernici održe zajedničku molitvu u 12:30 sati po moskovskom vremenu.

Velika je gužva na centralnom trgu u Groznom gde se okupljaju vernici ne samo iz Čečenske Republike, nego sa celog Severnog Kavkaza, a koji i dalje pristižu, navodi izveštač agencija Tas s sa lica mesta.

Kadirov se juče oglasio na svojoj Instagram stranici i pozvao sve da dodju na miting.

"Pozivam sve koji cene mir, stabilnost, jednoglasje, duhovnost i verska osećanja da dodju u Grozni i pridruže se redovima onih koji će odbiti svaki pokušaj stvaranja rivalstva medju verama i narodima sveta", napisao je Kadirov na svojoj Instagram stranici.

Francuski satirični magazin Šarli ebdo nastavio je sa objavljivanjem karikatura Muhameda nakon što su teroristi upali u redakciju i tokom napada ubili 12 ljudi.

Napadači su naveli da je krvavi napad osveta za karikature kojima se ruga islamskoj veri, a koje su objavljivane u tom francuskom magazinu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP