Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

HRVATI REŠENI DA PRODAJU LUKSUZNO PLOVILO

Mitrovićeva jahta na licitaciji za 1,6 miliona evra!

Autor: Večernji list | 26.01.2015 - 13:02:00h | Komentara: 3

Na prošlogodišnjoj licitaciji u splitskoj carinarnici početna cena je bila 2,4 miliona evra!

Željko  Mitrović

Željko Mitrović | Foto: Rajko Ristić

Na drugu javnu licitaciju u splitskoj carinarnici, jer se na prvoj sredinom decembra prošle godine nije pojavio nijedan zainteresovani kupac, ide jahta “El Bosco V” Željka Mitrovića, vlasnika Pink televizije. Luksuzno plovilo, koje je pre četiri godine zaplenila carina u Dubrovniku, procenjeno je na 2,4 miliona evra, koliko je na prvoj licitaciji bila određena početna cena.

Ipak, na drugom javnom nadmetanju može se kupiti za manje novca, ali prodajna cena ipak ne može ići ispod dve trećine procenjene vrednosti. Svi drugi uslovi prodaje isti su kao i prošli put. Plovilo marke Sunseeker 105, dužine 32 metra, sa šest kabina i dve palube, prodaje se po modelu kupljeno – viđeno i bez garancije, stoji u oglasu Povereništva za prodaju robe Područnog carinskog ureda Split, koje je licitaciju zakazalo za 2. februar u podne.

Zainteresovani kupci jahtu mogu razgledati u marini “Kaštela” sledeće nedelje, a moraju računati na to da će cena koja će biti postignuta na licitaciji biti uvećana za PDV i carinu. Pre licitacije na račun carinarnice obavezni su na ime jamčevine da uplate 10 odsto od procenjene vrednosti jahte, oko 250.000 evra. Bez uplate tog pozamašnog iznosa u nadmetanje ne mogu ni krenuti.

Mitrovićeva jahta zaplijenjena je u septembru 2010. godine kada je iz crnogorskog uplovljavala u hrvatsko teritorijalno more, a Mitrović, kao većinski vlasnik kompanije “El Bosco” na koju je jahta registovana u Gibraltaru, nije bio na jahti na kojoj je, protivno propisima, bila hrvatska posada.

El Bosco jahta

El Bosco jahta | Foto: superyachttimes.com

Zbog ta dva krupna propusta dubrovački carinici su odmah jahtu zaplenili. Mitrović je odbio da plati dva miliona evra carine i takse i na dubrovačkom sudu pokrenuo je spor zbog, kako je tvrdio, nezakonitog oduzimanja jahte.

Mitrovič je tada prozvao hrvatske vlasti za zaveru i “akciju čiji je cilj da otetu srpsku imovinu jeftino prodaju nekom hrvatskom tajkunu”.

Tužba koju je vlasnik Pinka podne privremeno je obustavila već oglašenu prodaju luksuznog plovila koje je Mitrović kupio  za gotovo 10 miliona evra.

Na kraju je dubrovački sud prošle godine  u julu Mitrovićev tužbeni zahtev u celosti odbio i potvrdio da je oduzeta luksuzna jahta zakonski postala vlasnišvo Republike Hrvatske.

Poslednji komentari
  • vitez Vreme: 26.01.2015 13:13h

    E, moj Mitroviću, nijeto država Srbija pa da radš šta hoćeš.

  • Hehe Vreme: 26.01.2015 16:12h

    Uh sto mi milo.Narodna kaze,ko s'djavolom tikve sadi itd. Setio se on tek kad mu oteli ladju..Hehe Kako li je ovaj momak Bodrozicke i tvorac dosad "nevidjenog" spektakla Bravo show stekao milione? Ja u to imam problem da poverujem. Ja mislim da onda svako moze. Pa i ja...ili Jelena Golubovic.

  • Mile Vreme: 26.01.2015 17:38h

    Ako si steko sve s tvoje muke nekti sve tako ide odruke!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP