Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

INTERVJU ZA ALO!

Mladen Ivanić: Dodik pada u nedelju!

Autor: D. V. | 10.10.2014 - 21:13:00h | Komentara: 2

Mladen Ivanić, predsednik Partije demokratskog progresa i kandidat za člana Predsedništva BiH iz Republike Srpske ubeđen je u pobedu opozicionog Saveza za promjene na opštim izborima 12. oktobra.

- Građani Srpske posle naše pobede mogu očekivati ozbiljnu, odgovornu, poštenu, pametnu i mudru politiku koju ću voditi pre svega u interesu građana RS ali i Bosne. Ono na čemu ću najviše insistirati jeste ekonomija. Želim da uđemo u program rasterećenja privrede. Želim da rad učinimo atraktivnijim svim poslodavcima. Borba protiv korupcije i kriminala biće beskompromisna. Ali ne u ispraznoj i demagoškoj priči već na suštinskim stvarima kao što je donošenje zakona o nezastarevanju krupnih krivčnih dela i zakona o zabrani nepotizma u državnim institucijama. Naravno da se svi zajedno moramo pozabaviti i socijalnom politikom. Jako je mnogo socijalno ugroženih kategorija stanovništva.

Mladen Ivanić

Mladen Ivanić

Uvereni ste u pobedu na izborima iako sve poluge moći u svojim rukama drže vaši oponenti na čelu s Miloradom Dodikom. Na osnovu čega verujete da će vaša opcija uspeti da svrgne SNSD?
- Narod se ranije očarao Dodikom i SNSD-om, ali zato se vremenom potpuno razočarao. Videlo se da je to prazna priča. Mislim da će SNSD na ovim izborima doživeti katastrofu. Uvjeren sam da ću ja pobediti gospođu Cvijanović, a gospodin Tadić Dodika. Siguran sam da će sadašnja opozicija imati većinu u Narodnoj skupštini RS-a i da će formirati vladu. Razlog je taj što je Dodik devet godina na vlasti i RS nikada nije bila u lošijoj ekonomskoj situaciji, nikada veće siromaštvo i nezaposlenost, depresija i besperspektivnost. Ovo su izbori u kojima će se odlučivati za ili protiv Dodika. Sa puno više optimizma nego ikada ranije dočekujem ove izbore.
Pominje se i mogućnost da Dodik ne prizna izborni poraz. Šta u tom slučaju čeka Srpsku, ali i celi region?
- O nemirima govori vlast. Oni nameravaju da u slučaju gubitka vlasti proizvedu sukobe kao pokriće za to. Od Dodika nas ništa ne može iznenaditi. On je čovek opasnih namera, prikrivene zavisti i neopisive mržnje. Takav čovek spreman je na sve. Iskreno se nadam da će ipak preovladati razum i da će sve proteći u najboljem redu. Volja građana se mora poštovati, to je aksiom demokratije.
Vlast opoziciju optužuje za nacionalnu izdaju, kao i da vas finansiraju spolja. Kakav je vaš odgovor?
- To je bestidno, sramno i odvratno. SNSD je spreman da se služi svim mogućim lažima. Tako nešto može da govori samo neko ko nema ni gram morala. Dodik priča o stranim plaćenicima i izdajnicima, to je kao kada bi Rudolf Hes pričao o ljudskim pravima.
Hoće li se i kako promeniti odnosi RS, ali BiH, sa Srbijom u slučaju promene vlasti u Banja Luci i Sarajevu?
- Hoće svakako ali tako što će ti odnosi biti mnogo bolji, iskreniji i pošteniji.
Vaš direktan protivkandidat na izborima za člana Predsedništva je Željka Cvijanović, zapadni analitičari joj daju veće šanse za pobedu u odnosu na Vas?
- Ne verujem mnogo u analitičare i njihove procene. Setite se kako su prognozirali ishod borbe Tadića i Nikolića. Svi su govorili da će Tadić ubedljivo pobediti a onda se dogodilo suprotno. Ne pratim kampanju gospođe Cvijanović, a još manje njenu priču. Izbori su puno ozbiljnija stvar od "pričanja priče". Mislim da Željka Cvijanović jednostavno nije dorasla ni Čoviću ni Izetbegoviću ni Radončiću.
 
Poslednji komentari
  • D.P Vreme: 11.10.2014 00:43h

    JESI LI TI MLADENE SMRKAO BRASNO?LEMI JE ZA VAS INSTITUCIJA,I PTICE NA GRANI ZNAJU DA PREDSJEDNIK DODIK OSVAJA DRUGI PREDSJEDNICKI MANDAT!ZELJKA TEBE POBIJEDJUJE!JASNO KAO DAN.TJESI SE TI SAMO TJESI IMAS JOS 1 DAN,A ONDA MATERE TI NEMOJ SE VISE JAVLJATI POZDRAV IZ REPUBLIKE SRPSKE.OVAJ GORE SE KANDIDUJE 30 GODINA I NIKADA NISTA!

  • drakula Vreme: 11.10.2014 11:57h

    Sa ovim likom,NESTAJE REUBLIKA SRPSKA,NA ZALOST SVH SRBA A NA VESELJE SVIH MUDZAHEDINA I ZLIKOVACA,HRVATA!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP