Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

STRANPUTICA

Mladi Hrvat sa Oksforda dilovao kokain i divljao po jahtama

Autor: Jutarnji list | 18.08.2013 - 14:04:00h | Komentara: 0

Hrvat Mihovil Raos, nekadašnja mlada naučna nada i diplomac Oksforda, u Britaniji je osuđen na šest godina i osam meseci zatvora zbog prodavanja droge manekenkama i engleskim fudbalerima.

Mihovil Raos

Mihovil Raos

 
Kako piše "Jutarnji list", Raos potiče iz ugledne zagrebačke porodice koja se bavi medicinom i građevinom. Bio je uvek popularan u društvu, a kao srednjoškolac je bio odličan đak u Privatnoj klasičnoj gimnaziji u Zagrebu. Kad je upisao istoriju na Oksfordu, jednom od deset najboljih univerziteta na svetu, činilo se da je pred njim uspešna karijera i dobar život.
Međutim, Raos se ubrzo našao našao u sudnici u Bristolu gde je saslušao presudu koja će ga na više godina poslati u zatvor. Bilo je to 8. jula ove godine.
Sudija Martin Pikton proglasio ga je krivim za šverc kokaina visokog kvaliteta, vredan više od 800.000 evra, i osudio ga na šest godina i osam meseci zatvora.
- Ovo je samo početak. Bandu krijumčara smo uništili, a sada ćemo im uzeti i poslednji peni koji su zaradili prodajući mizeriju i uništavajući stanovnike Bristola - rekao je nakon suđenja Džonatan Bankroft, šef specijalnog tima istražitelja.
Oni koji poznaju Raosa nisu bili šokirani i kažu da su se pribojavali takvog scenarija.
- Mihovil je u srednjoj školi bio stvarno odličan dečko. S njim nikad nije bilo problema, a devojke su ga jako voljele. Međutim, kad je počeo petljati s drogom, postao je naporan i svi smo se distancirali od njega. Stalno je nešto koristio, nešto preprodavao na sitno, nekome dugovao... Jednom je rekao da se svega toga ostavio, da je to prošlost, ali očito nije mogao prestati - kaže Raosov prijatelj.
- Poznajem njegovu porodicu. To su divni ljudi, a Miha ih je izluđivao svojim ponašanjem. Mlađi brat je nakon gimnazije radio dva posla, ubijao se, iako nije morao, jer su dovoljno imućni. A Mihovil im je svojim ponašanjem stalno nanosio bol i stvarao dugove - kaže drugi njegov poznanik i dodaje da je Raos dugovao ozbiljnim igračima iz Londona.
- Na faksu se brzo povezao sa pogrešnim ljudima. Sećam se da su prijatelji morali da idu u Englesku kako bi mu platili dugove jer bi ga gangsteri zaključali u neki stan. Nisu ga puštali dok roditelji ili prijatelji ne bi došli da plate dugove - priča on.
Pogrešnim putem Raos je krenuo pre odlaska u Englesku. U leto 2007, organizovao je parti na brodu. Unajmljen je di džej, brod je bio pun devojaka, frižider pun alkohola. Međutim, čim što su se gosti ukrcali, a brod isplovio iz luke, presreo ih je policijski gliser.
Jedan od njegovih poznanika koji je dobro upoznat s detaljima propale žurke kaže da je Raos ostao dužan na sve strane, pa navodno čak i grupi lokalnih dilera koji su planirali da dugove namire tokom noći prodajući gostima na brodu marihuanu, ekstazi i kokain.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP