Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

MASOVNO UBISTVO U RUSIJI:

Mladić izrešetao dve
devojčice i četiri muškarca!

Autor: Blic | 22.04.2013 - 21:45:00h | Komentara: 0

Policija ruskog grada Belgorod započela je poteru za osumnjičenim za ubistva šest osoba, uključujući dve devojčice.

Belgorod

Policija pored tela žrtve na mestu zločina

Napadač, identifikovan kao Sergej Pomazun (32), otvorio je vatru u blizini prodavnice oružja, ubivši šestoro i ranivši jednu osobu, prenosi “Rusija danas”.

Kako je prenela ruska agencija RIA novosti, ubica je oko podneva došao do prodavnice oružja u crnom BMW-u X5.

Nakon što je izašao iz automobila otvorio je vatru u ulici i potom u prodavnici. Poginula su četiri muškaraca starosti između 28 i 45 godina, dve devojčice od 16 i 14 godina. Starija devojčica je podlegla ranama u lokalnoj bolnici.

Belgorod

Osumnjičeni Sergej Pomazun

Policija je upozorila stanovnike Belgoroda da ne izlaze iz svojih kuća dok je u toku potera. Fotografija osumnjičenog Pomazuna i njegov opis postavljeni su na internet.
- Policija je otkrila begunčevo skrovište i u tu oblast poslate su specijalne bezbednosne snage – rekao je neimenovani bezbednosni izvor za RIA novosti, dodajući da je policija opkolila i stan ubice.

Lokalna policija je u blizini prodavnice pronašla “BMW” osumnjičenog, međutim Pomazun je uspeo da pobegne sa mesta zločina.

Policija je takođe upozorila da je begunac verovatno naoružan gasnim pištoljem, karabinom “vepar 308” i poluautomatskim oružjem. Kako prenosi “Lajfnjuz”, ubica iz Belgoroda je koristio poluautomatsku pušku napravljenu od “kalašnjikova” kalibra 7.62 i karabin “sajgu”, popularno oružje za lov.

Belgorod

U pucnjavi u Belgorodu ubijeno je šest osoba, uključujući dve devojčice

Izvor iz regionalnog Ministarstva unutrašnjih poslova izjavio je za Interfaks da osumnjičeni Sergej Pomazun ima dosije u policiji i do sada je osuđivan četiri puta, uglavnom zbog krađa. Taj izvor je dodao da je ubica nameravao da opljačka prodavnicu oružja u Belgorodu.

Ruski predsednik Vladimir Putin upoznat je sa situacijom i nadležni ga obaveštavaju o njenom razvoju, saopštio je njegov sekretar za štampu Dmitrij Peskov.

Belgorod

U gradu je nakon pucnjave zavladala panika

Izveštaji medija sa događaja su konfliktni, pa tako Interfaks navodi izjavu svedoka koji je video dva napadača. Itar-tas navodi da su možda u pitanju otac i sin.

Policija je, međutim, saopštila da otac osumnjičenog, Alekandar Pomazun, aktivno sarađuje sa istražiteljima.
Mediji su takođe javili da je ubica bio u psihijatrijskoj klinici, nakon što je tako odredio sud. Ovi navodi, međutim, nisu potvrđeni.

Lokalne vlasti su ranije objavile da je ubica u pritvoru, međutim kasnije je saopšteno da je došlo do “greške u administraciji”.
Gradonačelnik Belgoroda proglasio je za Dan žalosti 23. i 24. april, javili su ruski mediji.

Panika među stanovnicima

Među stanovnicima Belgoroda zavladala je panika nakon pucnjave.
Kako su javili korisnici “Tvitera”, zaposleni u Sberbanci, čija se filijala nalazi blizu prodavnice oružja, žele da zatvore objekat zbog incidenta. Veze im ne rade i u panici su, navela je jedna korisnica u postu.
Drugi su naveli da je policija opkolila područje i preporučili svim stanovnicima Belgoroda da budu oprezni.
U Belgorodu živi više od 420.000 stanovnika. Ovaj grad, smešten na jugu evropskog dela Rusije, udaljen je svega 40 kilometara od granice s Ukrajinom.


Slučajevi masovnih ubistava u Rusiji

Masovna ubistva na javnim mestima u Rusiji se retko dešavaju, ali je u poslednje tri godine ipak bilo dva takva slučaja.

“Rusija danas” podseća da je u novembru 2012. advokat iz Moskve ubio šestoro kolega u kancelariji nakon što je raskinuo ljubavnu vezu sa koleginicom. On je pre pucnjave postavio na internet “manifest mržnje”. Ubica je do oružja došao ilegalnim kanalima, a jedno od njih je bila puška sa 200 metaka.
U drugom slučaju, policajac-ubica oteo je 24 osobe u supermarketu u Moskvi. Za sobom je ostavio dve žrtve i sedmoro ranjenih. Za ubistva je koristio pištolj kupljen na crnom tržištu. Nakon što je uhvaćen i zatvoren, ubica je rekao policiji: “Bilo bi mnogo zabavnije da sam imao mitraljez”. Ubica, inače šef policije distrikta, osuđen je na doživotnu robiju.


Ruski zakon o oružju

Policija navodi da se oružje za lov veoma retko koristi u kriminalne svrhe u Rusiji. Prema ruskim zakonima, građani mogu da kupe sačmarice, gasne pištolje, ili one sa gumenim mecima. Nakon pet godina bezbedne upotrebe pobrojanog oružja, može se kupiti i puška ili karabin. Ipak, ta dozvola ne omogućava građanima da nose puške sa sobom. Takođe je obavezno da je ta osoba član udruženja lovaca.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP