Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

UNUK

Moj stric je diktator!

Autor: | 20.10.2012 - 07:20:00h | Komentara: 0

Kim Han Sol (17), unuk Kim Džong Ila, svog strica Kim Džong Una, vođu Severne Koreje, nazvao je dikatatorom u prvom intervjuu koji je dao od kada je upisan u međunarodnu školu u Mostaru. Han Sol je govorio i o svojoj želji da se dve Koreje jednog dana ujedine.

Mostarski đak: Kim Han Sol

Mostarski đak: Kim Han Sol

Sportski obučen, sa tamnim naočarama, dve minđuše u levom uvetu i modernom frizurom, Kim je opisao svoje usamljeničko detinjstvo provedeno u domu porodice njegove majke, izolaciju od dede, koga nikada nije sreo i koji je umro u decembru prošle godine.


„Uvek sam želeo da ga sretnem jer sam samo hteo da znam kakav čovek je bio“, rekao je Kim u intervjuu koji je emitovala francuska televizija i postavljen je na „jutjubu“:

„Zapravo sam ga čekao, nadajući se da će doći i pronaći me jer stvarno nisam znao da li uopšte zna da postojim“, rekao je on.

Otac i sin diktatori: Kim Džong Il i Kim Džong Un

Otac i sin diktatori: Kim Džong Il i Kim Džong Un | Foto: FoNet - AP

Kim je sin Kim Džong Ilovog najstarijeg sina Džong Nama, koji je izgubio naklonost oca posle pokušaja da tajno uđe u Japan 2001. s lažnim pasošem kako bi posetio Diznilend. Porodica mu je od tada praktično živela u egzilu, najviše u Makau, koji je kineska teritorija. Tinejdžer je i praunuk Kim Il Sunga, osnivača S. Koreje.


„Moj otac stvarno nije bio zainteresovan za politiku“, rekao je Kim i dodao:
„Ne znam zašto je moj stric postao diktator. To je između njega i mog dede.“

Kim nije govorio kakvi su odnosi između strica i njegove porodice. Intervju je uradila Elizabet Ren, bivša podsekretarka UN-a i specijalni izvestilac o ljudskim pravima u BiH. Njegov otac Kim Džong Nam je ranije rekao da njegov najmlađi brat Kim Džong Un nema nimalo „osećaja za odgovornost“ i da će njegova podmitljivost i korupcija dovesti S. Koreju do propasti.

Hoće da gradi mir!

Kim Han Sol je istakao da kada završi školovanje planira da se bavi dobrotvornim i humanitarnim radom s ciljem da se „gradi mir u svetu”. On je rekao da je tužno što ne može da ide u Južnu Koreju, ali je izrazio nadu da „uz malo napora, korak po korak, može da se dođe do rešenja i ujedinjenja“.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP