Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ČUVAJTE SE "HERO" BOMBONA

Moler (40) preminuo od "masivnog ovedoziranja kofeinom", nakon što je pojeo energetske bombone!

Autor: Ekipa Alo! | 11.10.2013 - 12:43:00h | Komentara: 0

Džon Džekson (40), koji je radio kao moler, pronađen je mrtav u Engleskoj nakon što je pojeo "Hero" instant energetske bombone. On je preminuo od masivnom overdoziranja kofeinom nakon što je pojeo ove bombone koje je kupio u lokalnoj prodavnici.

Kofein overdose

Informacije na pakovanju "Hero" otkrivaju da samo jedna bombona sadrži više kofeina od Red Bula, dok je celo pakovanje ovih bombona ekvivalento 12 konzervi ovog energetskog pića.

Patolog Robin Balmejn koja je radila autopsiju na telu Džona Džeksona saopštila je da će o ovom slučaju obavestiti Ministarstvo zdravlja i od njih tražiti odgovore zbog smrti ovog molera.

- Ovo je potencijalno veoma opsana situacije. Nivo kofeina u ovim bombonama je enorman. Sigurna sam da gospodin Džekson nije znao da se izlaže ovakvoj opsanosti - rekla je Balmejn.

Džeksona je pronašla bivša supruga u njegovom stanu.

Proizvođač ovih bombona, koje se mogu naći u slobodnoj prodaju pored drugih slatkiša, je saopštio da je na više načina preuzeo različite mere da se kupcu stavi do znanja da bombone sadrže veliki procenat kofeina.

Hero mints

Obdukcija je pokazala da je Džekson imao 155 mg kofeina po litru u svom krvnom sistemu.

Frapantna je činjenica da se samo 10 mg kofeina po litru smatra overdoziranjem - saopštio je patolog dr. Dragana Cvijan.

- Najveća i najbitnija komponenta u krvi koja je pronađena je baš kofein. Moram reći da se sa ovakvim slučajem prvi put susrećem u mojoj praksi - rekla je Cvijan za Dejli Mejl i dodala da je uzrok smrti ovog molera trovanje kofeinom ali i da je ciroza jetre koju je zbog bolesti alkoholizma imao Džekson takođe odigrala određenu ulogu u ovoj tragediji.

Interesantno je takođe da su njegovi najbliži potvrdili da Džekson nije pio kafu ili čaj ali da je često konzumirao Koka Kolu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP