Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

NA ADEKVATAN NAČIN

Moskva: Odgovorićemo na sankcije SAD

Autor: Tanjug | 19.03.2014 - 21:47:00h | Komentara: 0

Moskva će na adekvatan način odgovoriti na sankcije SAD protiv pojedinih ruskih zvaničnika, a razmatra i druge korake ukoliko Vašington bude doveo do eskalacije.

Maraton u Moskvi biće dobro obezbeđen...

"Razmatramo širok opseg mera kojima ćemo odgovoriti. To bi mogle biti identične mere u vezi sa odredjenim listama američkih zvaničnika, što ne mora da uključuje predstavnike administracije... koji su uticali na američku politiku", istakao je zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov.
On je naveo da postoji mogućnost i "uvodjena asimetričnih mera, što podrazumeva korake koji neće proći nezapaženo u Vašingtonu", prenela je agencija Rojters.
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov poručio je juče američkom kolegi Džonu Keriju da su sankcije zapadnih zemalja protiv Moskve zbog Krima apsolutno neprihvatljive, ističući da će biti posledica.
"Sankcije SAD i EU su apsolutno neprihvatljive i neće proći bez posledica", rekao je Lavrov Keriju u telefonskom razgovoru, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova, ali se ne navode detalji mogućeg odgovora Moskve na te sankcije.
Američki predsednik Barak Obama potpisao je pre dva dana ukaz o uvodjenju sankcija visokim ruskim zvaničnicima, medju kojiima su predsednica gornjeg doma parlamenta Valentina Matvijenko, vicepremijer Dmitrij Rogozin, savetnik ruskog predsednika Sergej Glazjev, pomoćnik predsednika Vladislav Surkov, poslanici Dume Elena Mizulina i Leonid Slucki, senator Andrej Klišas.
Pored toga, Vašington je uveo sankcije predsednicima krimske skupštine i vlade Sergeju Aksjonovu i Vladimiru Konstantinovu, smenjenom ukrajiskom predsedniku Viktoru Janukoviču i lideru pokreta Ukrajinski izbor Viktoru Medvedčuku.
U Briselu su šefovi diplomatije zemalja članica EU osudili pripajanje Krima Rusiji i objavili listu sa imenima 21 osobe za koju ocenjuju da su učestvovale u narušavanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine, od kojih je osam političara sa Krima, 10 ruskih skupštinskih poslanika (medju kojima su i lider Pravedne Rusije Sergej Mironov i potpredsednik Dume Sergej Železnjak), kao i komandanti Južnog i Zapadnog vojnog okruga Aleksandar Galkin i Anatolij Sidorov, i komandant ruske Crnomorske flote Aleksandar Vitko.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP