Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

PRINCIP

Moskva osudila izjave Rame o ujedinjenju Albanije i Kosova

Autor: Tanjug | 15.04.2015 - 22:22:00h | Komentara: 0

Obnovljena "pan-albanska" retorika neće doprineti očuvanju klime stabilnosti i dobrosusedskih odnosa na Balkanu, saopštilo je Rusko ministarstvo spoljnih poslova reagujući na nedavne izjave albanskog premijera Edi Rame o ujedinjenju Albanije i Kosova.

Edi Rama

Edi Rama | Foto: AP

"Moskva je primila s pažnjom izjave u kojima je 4. aprila albanski premijer Edi Rama rekao da bi se Albanci mogli ujediniti u klasičnom smislu, tj. menjanjem granica u regionu ukoliko evrointegracija Albanije i Kosova ne bude ubrzana", saopštilo je rusko ministarstvo, prenela je danas agencija Tass.


"Mi smatramo da bez obzira na to kakvi bi razlozi ili motivi mogli stajati iza Raminih reči, malo je verovatno da će ponavljanje pan-albanske retorike doprineti očuvanju klime stabilnosti i dobrosusedskih odnosa u regionu Balkana, što je od vitalnog značaja za Rusiju i druge evropske zemlje", navelo je ministarstvo.


U nedavnom zajedničkom intervjuu Rame i kosovskog ministra spoljnih poslova Hašima Tačija prištinskoj televiziji "Klan Kosova", albanski premijer je rekao da "ujedinjenje Kosova i Albanije" ima dve alternative i da sve zavisi od pristupa EU.


Prvo je, dodao je on, ujedinjenje u EU, medjutim ako EU nastavi da zatvara vrata integraciji Kosova, onda će, naveo je, "dve države biti prinudjene da se ujedine na klasičan način".

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP