Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

LIDERI NOVORUSIJE PRETE UKRAJINCIMA

Mozgovoj: Putine, pijemo šampanjac kad oslobodimo Kijev!

Autor: Pravda | 01.09.2014 - 21:44:00h | Komentara: 0

Jedan od lidera Luganske narodne Republike (LNR), Aleksej Mozgovoj, poručio je da je cilj armije LNR da oslobodi Kijev i svrgne oligarhijski režim Ukrajine, prenosi agencija Regnum.

Aleksej Mozgovoj

„Naš plan je ulazak u Kijev. Što se tiče toga što nas pita Vladimir Vladimirovič Putin da uđemo u pregovore, naše mišljenje je da nema pregovora s kijevskim vlastima, jer je to pogrešno. Naš cilj je da svrgnemo oligarhijski režim u Kijevu i stvorimo Novorusiju. Nadam se da ćemo 31.
decembra zajedno s Vladimirom Vladimirovičem Putinom piti šampanjac u čast rođene države Novorusije, a Ukrajince pozdravljati oslobođenjem od oligarhije.“ – kaže Mozgovoj.

Senatori traže od Bele Kuće da šalje oružje u Ukrajinu

Senatori Džon MekKejn i Robert Menendez su zatražili od Bele Kuće da SAD naoruža vojsku Ukrajine. Senatori traže od Bele Kuće da šalje oružje u Ukrajinu. To je neophodno učiniti. Snažne sankcije i naoružati vojsku Ukrajine, kaže MekKejn. Ranije je senatorka Dajana Fajnštajn rekla da će sankcije protiv Rusije biti neefikasne.

Prekid vatre u Donbasu je moguć samo u uslovima pune pobede nad oligarhijskim kijevskim režimom, poručio je Mozgovoj.
„S kim da se dogovaramo, o čemu da pričamo? Samo pobeda. Stvari će u suprotnom da se otegnu u nedogled. Stavićemo tačku i stvoriti normalnu državu, normalnu vlast i normalan život za narod, a ne za oligarhiju i činovnike.“ – kaže Mozgovoj.
Sličnu stvar je u Moskvi rekao Pavel Gubarev, narodni guverner Donjecka, nazvavši predlog ukrajinskog predsednika besmislenim, ali i Sergej Lavrov, šef ruske diplomatije, koji je rekao da se predlog Petra Porošenka sastoji u tome da „ustanici predaju oružje i sačekaju da budu pobijeni“.

Džon Mekejn

Džon Mekejn | Foto: AP

Purgin: Donjecka narodna Republika nikada više u sastav Ukrajine

Prvi zamenik predsednika Uprave DNR, Andrej Purgin, rekao je da informacija o tome da se na sastanku sa kontakt grupom u Minsku govorilo o mogućnosti održanja jedinstvenog političkog prostora Ukrajine nije tačna.

On je rekao da će na sledećem susretu Kontakt grupe biti proširen sastav prisutnih, te da će se pokušati doći do dogovora o prekidu vatre, ističući da postoji mnogo pitanja koja treba rešiti.

On je rekao da informacije koje su se pojavile u medijima o priznanju posebnog statusa teritorije DNR i LNR, kao i o zahtevu za amnestiju ustanika, nisu tačne, prenosi agencija Novorossia.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP