Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

UKINUTA PRESUDA

Mubarak uskoro na slobodi?

Autor: Tanjug | 13.01.2015 - 13:41:00h | Komentara: 0

Svrgnuti egipatski predsednik Hosni Mubarak ostaće u zatvoru do zvanične odluke o njegovom puštanju na slobodu, pošto mu je danas Apelacioni sud ukinuo trogodišnju zatvorsku kaznu za korupciju i naložio ponovno suđenje, javila je državna novinska agencija Mena.

Hosni Mubarak / Foto: Profimedia

Hosni Mubarak | Foto: Profimedia

Mubarak se nalazi na odsluženju zatvorske kazne u vojnoj bolnici u Kairu i neće biti pušten na slobodu bez odluke tužilaštva ili suda koji će voditi njegovo novo suđenje, objasnio je neimenovani egipatski bezbednosni zvaničnik, prenela je agencija AFP.

Apelacioni sud ukinuo je ranije danas trogodišnju zatvorsku kaznu svrgnutom egipatskom predsedniku Mubaraku osuđenom za korupciju i naložio ponovno suđenje, jedan od poslednjih koraka za njegovo puštanje na slobodu.

Egipatski Apelacioni sud saopštio je svoju odluku na kratkoj sednici koju su uživo prenosili na nekoliko egipatskih TV mreža, navodi agencija AP.
Mubarak je bio osuđen na tri godine zatvora, a njegovi sinovi Alaau i Gamalu kojima je takođe danas ukinuta presuda, na po četiri godine zatvora.

Svrgnutom egipatskom predsedniku je izrečena zatvorska kazna u maju prošle godine pošto je proglašen krivim za proneveru javnih fondova za više od 100.000 egipatskih funti (oko 10 miliona evra) namenjenih za održavanje predsedničkih palata u Egiptu.

U novembru prošle godine, drugi niži sud, odbacio je optužnicu protiv Mubaraka za zaveru za ubistvo demonstranata tokom ustanka 2011. u kome je svrgnut s vlasti.

Kako je to bila jedina optužnica koja je Mubaraka držala iza rešetaka, nije bilo jasno da li će on ostati u zatvoru do ponovnog suđenja, tim pre što iz nekih sudskih izvora navode da je on faktički slobodan, jer nije ostala nijedna optužnica protiv njega.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP