Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

NEVEROVATNA IMOVINA ROĐAKA AFRIČKOG DIKTATORA

Mugabeov rođak skupio 109 nekretnina i ergelu skupocenih automobila! (VIDEO)

Autor: | 07.12.2013 - 16:27:00h | Komentara: 0

Biti član porodice diktatora neke zabačene zemlje donosi sa sobom povlasticu života na visokoj nozi, ipak retko se o tom luksuznom životnom stilu saznaje izvan kruga odabranih.

Filip Čijangva

Filip Čijangva

Filip Čijangva, jedan od "superuspešnih" afričkih biznismena nikada se nije sramio da pokaže svoje bogatstvo, ipak pravu razmeru luksuza u kojem živi ovaj rođak Roberta Mugabea, dugovečnog diktatora siromašne afričke države Zimbabve, otkriveni su zahvaljujući brakorazvodnoj parnici.

Mugabe

Dugovečni šef Zimbabvea Robert Mugabe| Foto: AP

Naime, njegova supruga Elizabet želi da se rastavi zbog navodne nevere i traži 85 posto pozamašne imovine Filip Čijangvea, a ukupnu vrednost procenila je na 215 miliona evra. Na sudu u Harareu navela je da je sa Filipom živela u kući s 43 sobe, dok je u garažama čuvao skupe automobile poput Rols-Rojsa Fantoma, Bentlija i različitih Mercedesa i SUV-ova. Ukupna vrednost samo njegovih automobila iznosi više od milion evra.
Takođe, Mugabeov "blagosloveni" rođak poseduje više od 50 luksuznih kuća, desetak industrijskih zgrada, hotele, šoping centre... Ukupno, 109 nekretnina.

Filip Čijangva

Jedna od kuća u kojoj boravi Filip Čijangva

Čijangva se brani da mnogo nekretnina koje je na sudu pobrojala njegova supruga nisu njegove, već da pripadaju drugim poslovnim ljudima. Takođe, tvrdi da procena vrednosti njegove imovine protiče iz hiperinflacijske 2008. godine, i kako je njegova imovina vezana uz fondacije.
Bez obzira na to, zaista je zadivljujući popis nekretnina i pokretnina koje je bez ikakvih kompleksa uspeo naslagati preduzetni rođak diktatora jedne vrlo siromašne afričke države.


Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP