Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

POČINJE KAO VIC, A ONO TRAGEDIJA

Muhamed varao Fatu, izgubio imovinu, a onda...

Autor: Alo! | 28.02.2015 - 22:26:00h | Komentara: 0

U dugogodišnjem sporu supružnika oko imovine stradala advokat Jasmina Koričić.

Bomba

Ilustracija | Foto: Profimedia

Advokat Jasmina Koričić (61) iz Bihaća, koja je mučki ubijena 13. februara na ulazu u svoju kancelariju  u naselju Prekounje od podmetnute ručne bombe, stradala je zbog bizarnog imovinskog slučaja - podele imovine posle brakorazvodne parnice između Muhameda Budimlića i njegove bivše supruge Fate.
Kako prenose bosnaski mediji, istražitelji Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona (USK) nakon obavljene istrage došli su do više osumnjičenih, a forenzičkom proverom materijalnih tragova na mestu ubistva krug osumnjičenih se suzio na Muhameda Budimlića (63) iz mesta Podgredine kod Cazina.
Budimlić, koji u Podgredinama ima kuću, živi i radi u Salzburgu u Austriji. U Austriji žive i njegov sin Hasan i ćerka Nisveta, a u Cazinu ćerka Mirzeta i bivša supruga Fata. Za sada nema informacija o eventualnom raspisivanju poternice.
S Hasanom Budimlićem novinari su uspostavili kontakt nekoliko sati nakon pretresa kuće u Podgredinama, kojem je prisustvovala i Fata.
Na pitanje o ocu, imovinskom sporu i brutalnom ubistvu advokata Jasmine Koričić, Hasan je izbegao direktan odgovor.
- To je duga priča. Rano idem na posao pa moram da se odmaram. Čućemo se kasnije - kazao je on.
Prema pouzdanim informacijama do kojih je došao "Dnevni Avaz", nesretna žrtva više godina je zastupala Muhamedovu bivšu suprugu i njenog i Muhamedovog sina Hasana u sporu zbog podele porodične kuće u Podgredinama.
Inače, bračni život je okončan, kako se priča u selu, kada je Fata napustila zajedničku kuću, jer ju je njen tadašnji suprug varao s drugim ženama.
Ovaj imovinski spor traje deset godina, a Muhamed je, da bi sprečio bivšu suprugu da dobije svoj deo, kuću i zemlju sudski preneo na sestru Hasedu Sivić. Tokom mučnih sudskih ročišta bilo je svega, a nakon jednog od njih, kada je bilo jasno da će bivšoj ženi pripasti deo kuće, Muhamed je Fatu pretukao, što je zabeleženo i u policijskim izveštajima, piše "Avaz".
Bivšu Muhamedovu suprugu novinari su našli kod sestre Đule Memić u Cazinu, ali ona nije želela da razgovara.
- Teško joj je, nasekirala se. Ona je u sudskom sporu s Muhamedom samo tražila svoj deo, a eto šta se dogodi - kazala je Fatina sestra.
Muhamedova sestra Haseda Sivić, logično, brani brata.
- Fata je imala sve, živela je bolje nego iko, ali ga je napustila. Moj brat u mladosti je imao druge žene, muškarac je, ali kasnije nije. On je Fatu molio da ostane, ali nije htela, a na to ju je nagovorio sin Hasan. Hasan je oca i u Austriji prijavio za nekakvu drogu koja mu je podmetnuta u auto, pa je Muhamed odležao dva meseca u zatvoru - ispričala je Haseda.
Ona veruje da je “ubistvo advokatice Hasan namestio ocu”. Kazala je da je njen brat bio u BiH do 26. januara, kada im je umrla sestra Rasima, a onda je morao da se vratiti u Austriju zbog “štemplanja na arbajtsamtu”.
Ali, policijska istraga, kako stvari stoje, kaže da je Muhamed Budimlić krišom došao u BiH i odmah se vratio nakon što je postavio bombu pred advokatsku kancelariju Koričić.
Tužilaštvu i MUP-u USK u daljnjem toku istrage predstoji posao privođenja i hapšenja osumnjičenog Muhameda Budimlića. Ako ne pristane da se dobrovoljno pojavi kod  tužiteljke Azre Ibrahimpašić, biće raspisana međunarodna poternica.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP