Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

NE, OVO NIJE NOVINARSKA "PATKA"

Muslimanka kandidat za poslanika tvrdokorne jevrejske partije!

Autor: Beta | 01.01.2015 - 12:44:00h | Komentara: 0

Muslimanka Anet Haskija će se na izborima za izraelski parlament u martu naći na listi tvrdokorne jevrejske partije koja se protivi palestinskoj nezavisnosti.

Anet Haskija | Foto: Facebook

Anet Haskija | Foto: Facebook

Ova 45-godišnja frizerka jedina je Arapkinja koja se bori za mesto na listi partije Jevrejski dom, koja će u januaru birati svoje kandidate za poslanike.
Arapi čine 20 odsto stanovnika Izraela i uglavnom se poistovećuju s Palestincima na Zapadnoj obali i u Gazi, protive se akcijama izraelske vojske i žale se na diskriminaciju.
Haskija je prethodnog leta davala niz bombastičnih izjava za televiziju u kojima je podržala vojsku Izraela tokom rata protiv Hamasa u Gazi. Njena deca su dobrovoljno služila u izraelskoj vojsci, u kojoj ima svega nekoliko stotina izraelskih Arapa.
"Samo zato što sam rođena u jevrejskoj državi ne znači da je Jevrejin bolji od mene. Poslala sam decu u rat i niko ne može da mi kaže da sam ja, Anet, Arapkinja, niža klasa", kazala je nedavno Haskija agenciji Asošiejted pres.
Haskija se, razbijajući kulturne tabue, razvela i uradila niz tetovaža i bodi-pirsinga. Jedna je od retkih Arapa koja živi u izraelskom kibucu.
Protivi se uspostavljanju nezavisne palestinske države na Zapadnoj obali, u Gazi i istočnom Jerusalimu, koje je Izrael okupirao u ratu 1967. godine, tvrdeći da bi to samo produžilo sukob s Izraelom.
Nije još sigurno da li će Haskija ući u izraelski parlament.

Procenjuje se da će njena partija Jevrejski dom osvojiti oko 16 mesta, ali će izborna trka unutar partije biti tesna pa je neizvesno da li će Haskija biti doboljno visoko na partijskoj listi da bi osigurala poslaničko mesto.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP