Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

SUKOBI U PODGORICI

Na Prajdu povređeno 18 policajaca, uhapšeno 60 huligana! (FOTO)

Autor: agencije | 20.10.2013 - 16:08:00h | Komentara: 1

Najmanje 18 crnogorskih policajaca danas je povređeno, od kojih jedan teže, u neredima tokom i posle prve gej parade u Podgorici. Crnogorska policija privela je tokom i nakon današnje gej parade 60 lica zbog remećenja javnog reda i mira u Podgorici. Portparol crnogorske Uprave policije Tamara Popović rekla je da je od ukupnog broja privedenih 21 maloletnik.

Direktor Urgentnog bloka Kliničkog centra Crne Gore Vladimir Dobričanin kazao je novinarima da je pomoć u toj ustanovi zatražilo 18 policajaca.

Žestoki sukobi na ulicama Podgorice

Žestoki sukobi na ulicama Podgorice | Foto: Beta AP

 "Od tih 18 policajaca, jedan je sa težim telesnim povredama, dok su ostali primljeni sa lakšim povredama i oni su pušteni na kućno lečenje", rekao je Dobričanin.

U Podgorici je danas održana prva Parada ponosa, a događaj je protekao u znaku neviđenih mera policijskog obezbeđenja i žestokih sukoba policije sa protivnicima gej parade, da bi učesnici parade na kraju bili evakuisani iz centra grada.

Montenegro Prajd

Montenegro Prajd | Foto: Vijesti

 Policija je u tim sukobima upotrebila pendreke i suzavac, dok su protivnici Parade ponosa uzvratili petardama, bakljama i kamenicama.

U tim sukobima, prema nezvaničnim informacijama, ima više povređenih i privedenih.
Učesnici Parade ponosa, njih oko stotinu, nakon završetka povorke evakuisani su policijskim maricama iz centra grada, jer nije mogao drugačije da im se obezbedi siguran izlaz iz zone u kojoj je održana prva gej parada u glavnom gradu Crne Gore.
Na obezbeđenju "Montenegro prajda", koji je održan pod sloganom "Crna Gora ponosno", bilo je angažovano oko 2.000 policajaca, među kojima i pripadnici specijalnih jedininica, koji su napravili nekoliko "prstenova" oko maršute kojom je održana gej parada.
Poslednji komentari
  • sasa stankovic Vreme: 21.10.2013 15:58h

    Opaska da je održana "Parada ponosa" ali ne u Srbiji, pomalo je cinično. Šačica gej aktivista prošetala je podgoricom, a po koju cenu ? Minimiziran je broj povređenih policajaca, stotinjak uhapšenih aktivista protivnika parade, a o šteti koja je urađena po Podgorici nitko ni ne govori. Apropo održane parade u Podgorici i nereda koji se nisu direktno videli, a događali su se u vreme održavanja parade ponosa, kakav bi stepen tih nereda bio u Beogradu i po koju cenu ? LGBT populacija je već zakazala paradu u Podgorici za iduću godinu, kao da namerno izazivaju strejt populaciju.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP