Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

KOZA NOSTRA OSTALA BEZ GLAVE

Na Siciliji uhapšena porodica mafijaškog bosa!

Autor: Tanjug | 13.12.2013 - 11:23:00h | Komentara: 1

Na Siciliji su danas uhapšeni članovi bliske porodice odbeglog "bosa bosova" sicilijanske mafije Matea Mesine Denara, u okviru jedne od najznačajnijih operacija na Siciliji za više godina, saopštila je policija.

Mateo Mesina Denaro

Mateo Mesina Denaro | Foto: Reuters

 

Policija je u potrazi za odbeglim Denarom, koji predvodi sicilijansku Koza Nostru, uhapsila njegovu sestru, sestrića i dva rođaka, pošto je poslednjih godina uspela da pohapsi njegove prethodnike na čelu mafije.

Danas je uhapšeno ukupno 30 osoba u okolini mesta Trapani na zapadu Sicilije u opširnoj operaciji pod nazivom "Težak udarac" na vođstvo mafije, blisko njenom odbeglom bosu, prenela je agencija Rojters.

Mesina Denaro (50) nekada je bio poznat pod nadimkom "Plejboj Bos" zbog njegove ljubavi prema ženama, brzim automobilima i zlatnim satovima. Denaro je u bekstvu od 1993. godine.

On je na čelu sicilijanske mafije od 2006. kada je uhapšen Bernardo Provencano koji je gotovo četiri decenije bio begunac.

Policija je navela da veruje da su Denarova 43-ogodišnja sestra Patricija i ostali ugapšeni članovi njegove porodice održavali kontakte sa tim mafijaškim bosom i pomagali mu u vodjenju te kriminalne grupe.

Uhapšeni su optuženi za pripadnost kriminalnoj grupi i iznudjivanje, povezano sa kontrolom niza gradjevinskih kompanija na Siciliji.
Policija je takodje konfiskovala imovinu, vrednu oko pet miliona evra, za koju se veruje da pripada odbeglom mafijaškom bosu i njegovoj porodici.
Poslednji komentari
  • pera Vreme: 13.12.2013 11:59h

    Nisam znao da Mišković rodom sa Sicilije... nego, kad smo već kod njega... a što ga bre pustiše ovi pošteni i napredni... ma svi su isti

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP