Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

AKO BISTE DA OKUŠATE SREĆU U SAD

Najgora i najbolja zanimanja za ovu godinu

Autor: Tanjug | 17.04.2015 - 14:20:00h | Komentara: 0

Na listi 10 najboljih zanimanja u Americi u 2015. godini, tri su povezana s matematikom, dok su medju 10 najgorih tri iz oblasti medija, pokazalo je istraživanje portala CareerCast.

Matematika

Ilustracija | Foto: Profimedia

U istraživanju u kome je ocenjivano 200 različitih zanimanja u više kategorija kao što su radno okruženje, zarada, stres i izgledi za gubitak posla, na vodećem mestu je aktuar, stručnjak koji se bavi predvidjanjima i zaštitom od finansijske neizvesnosti i rizika, koristeći matematičke metode teorije verovatnoće i statistike.

"Posao u matematici je rangiran kao najbolji jer je unosan, nudi mnogo prilika za napredak u karijeri i mogućnost rada u odličnoj sredini", rekao je izdavač CareerCast.com-a Toni Li, komentarišući ovogodišnje rezultate.

Na trećem i četvrtom mestu su matematičar i statističar, dok su poslovi povezani sa zdravstvom i informacionim tehnologijama takodje u vrhu liste, zahvaljujući visokim platama i dobrim izgledima za zapošljavanje.

Drugi na lestvici je audiolog, stručnjak koji se bavi ispitivanjem i lečenjem smetnji sluha, a od zanimanja iz oblasti zdravstva medju 10 najboljih su i biomedicinski inženjer (5), zubni tehničar (7) i radni terapeut (9).

Tri odlično rangirana zanimanja su iz oblasti informacionih tehnologija - informatičar (6), programer (8) i analitičar kompjuterskih sistema (10).

Na listi 10 najgorih zanimanja u nacionalnom istraživanju, na prvom mestu je novinski izveštač, a od poslova u medijima posebno loše se kotiraju i televizijski ili radio voditelj (5) i fotoreporter (6).

Među najgorim poslovima su i drvoseča (2), profesionalni vojnik (3), kuvar (4), zatvorski čuvar (7), vozač taksija (8), vatrogasac (9) i poštar.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP