Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

VEROVALI ILI NE

Najmlađa majka na svetu rodila je sa 5 godina! (VIDEO)

Autor: | 15.09.2013 - 17:32:00h | Komentara: 1

U bolnicu u Peruu ušetala je umorna, čupava Indijanka s podnožja Anda. Za ruku je vodila sramežljivu djevojčicu neobično velikog stomaka.

Najmlađa majka

Upirući prstom u devojčicu, Indijanka je zamolila doktora da istera iz nje zle duhove koji su je zaposeli. Doktor je bio uveren da ima tumor abdomena, ali je onda došao do zapanjujućeg otkrića - devojčica je u osmom mesecu trudnoće.
Kako bi potvrdio svoju "dijagnozu", doktor je tada 5-godišnju Linu Medinu
odveo specijalisti. Mesec i po kasnije, 15. maja 1939. godine, Lina je rodila dečaka carskim rezom s obzirom da je imala premalu matericu. Operacija je obavljena uz anesteziju.
Njen slučaj do u detalje je dokumentovao doktor Edmundo Eskomel u La Presse Medicaleu, kao i činjenicu da su devojčici u 4. godini počele da rastu grudi, a u 5. godini sazrele kosti potrebne za iznošenje trudnoće. 


 

Nikada nije otkrila oca svoga deteta 

Linin sin je po rođenu bio težak 2,7 kilograma i po njenom doktoru nazvan je Gerardo. Rastao je u uverenju da mu je Lina sestra, a tek je u 10. godini saznao da mu je majka. Odrastao je zdrav, ipak preminuo je u dobu od 40 godina od bolesti koštane srži.

Lina nikada nije otkrila oca svog deteta, ni okolnosti pod kojima je zatrudnela. Dr. Eskomel u svom je izveštaju zapisao kako Lina "nije mogla dati precizne odgovore".

Linin otac je kasnije uhapšen pod sumnjom za silovanje i incest, ipak pušten je zbog nedostatka dokaza. Medina se kasnije udala za Raula Hurada koji je postao otac njenom drugom sinu 1972. godine. Živeli su u siromašnoj četvrti Lime poznatijoj kao Mali Čikago. Lina je 2002. godine odbila da za Rojters da intervju o svojoj prvoj trudnoći.

Poslednji komentari
  • Dragana Vreme: 15.09.2013 23:29h

    Verujem da od sramote i straha nije mogla da kaze ko je otac njenog deteta,jer i sam krivac se upravo pominje.Dokaze nije potrebno traziti jer je upravo tu pred njima.Ne mogu da verujem u kom svetu zivimo.Sramota za ljudski rod.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP