Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

BUKVALNO UMRO OD POSLA

Nakon što je danima radio
do 6 ujutru, 21-godišnjaka
pronašli mrtvog!

Autor: Ekipa Alo! | 20.08.2013 - 11:24:00h | Komentara: 0

Mladi student iz Nemačke Moric Erhard pronađen je mrtav u londonskom stanu gde je živeo do prošle nedelje. Radio je kao pripravnik u investicionoj banci Meril Linč i sumnja se da je tri dana zaredom gotovo neprestano radio.

Smrt na poslu

- Najgora noćna mora svakog pripravnika zove ze "magični kružni tok". To znači da u 7 ujutro zovete taksi da vas vozi kući, taksi vas čeka dok se istuširate i presvučete, a onda vas vozi nazad na posao", požalio se London Ivning Standardu 20-godišnji pripravnik u jednoj investicionoj banci 2011. godine. Drugi, 24-godišnjak, za iste je novine kazao kako pripravnici rade minimalno 100, a u proseku 110 sati nedeljeno!

Da li je ovo uzrok smrti studenta poslovne škole iz Mičigena, Morica Erharda, koji je bio na samom kraju svog sedmonedeljnog staža u Meril Linču, u kojem se planirao i zaposliti? Pronađen je bez svesti u četvrtak u jednom od stanova u kompleksu Klardejl koji se iznajmljuju studentima u toku leta. Ekipa Hitne pomoći pokušala je da ga oživi, ali su ubrzo proglasili smrt.

 

'Nema sumnjivih okolnosti' - radio tri cele noći za redom 

Još uvek nema službene potvrde uzroka njegove smrti. Osoblje zgrade obavestilo je ostale stanare da "nema sumnjivih okolnosti vezanih za njegovu smrt", a u medijima su se pojavile špekulacije da je umro od nekakve vrste srčanog napada ili kapi. Forumi, ipak, vrve nagađanjima da je preminuo zbog iscrpljenosti.

Mnoge banke, naime, ohrabruju svoje pripravnike da rade i kasno noću, a poznato je da oni najambiciozniji zato spavaju vrlo, vrlo malo. Na internet stranici wallstreetoasis.com forumaši pišu za Erharda da je jako puno radio.

"Jedan od najboljih pripravnika u BAML-u (Bank of America Merrill Lynch) - radio je tri cele noći, nije se pojavio na poslu i kolege su ga zatim potražile tamo gde je živeo", navodi jedan od njih, a drugi potvrđuje: "Apsolutno je tačno - cimer ga je pronašao mrtvog pod tušem. Pripravnik u BAML-u koji je išao kući u 6 ujutro tri dana za redom".

U banci ne govore o njegovoj satnici

Portparol banke Džon Mekajvot medijima nije hteo ni da potvrditi ali ni da opovrgne da li je tačno da je Erhard radio toliko puno sati, već je samo kazao da su mu na raspolaganju bili mentori i kolege i da je bio pod prismotrom osoblja iz odeljenja ljudskih resursa.

"Duboko smo šokirani i ožalošćeni vešću o smrti Morica Erharda. Bio je popularan među nadređenima i vrlo vredan pripravnik u našoj kompaniji s obećavajućom budućnošću. Naše misli su s njegovom porodicom kojoj upućujemo saučešće u ovim teškim vremenima", poručili su iz banke.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP