Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

VLADIMIR PUTIN, PREDSEDNIK RUSIJE, O UKRAJINSKOJ ARMIJI:

Napadaju gradove kao nacisti!

Autor: | 30.08.2014 - 09:00:00h | Komentara: 0

Sve dalje od mira! Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da vojna operacija Kijeva na istoku Ukrajine oko gradova Donjeck i Lugansk podseća na nacističku opsadu sovjetskih gradova u Drugom svetskom ratu.

Posledice ukrajinskog granatiranja Donjecka

Posledice ukrajinskog granatiranja Donjecka | Foto: Profimedia

„Mala sela i veliki gradovi su u okruženju ukrajinske armije, koja direktno pogađa stambena područja s ciljem da uništi infrastrukturu. Nažalost, to me podseća na događaje iz Drugog svetskog rata, kada su nemački fašisti držali u okruženju naše gradove“, rekao je Putin u jednom omladinskom kampu izvan Moskve.
On je dodao da su Rusi i Ukrajinci „praktično jedan narod“ i da je kriza u Ukrajini tragedija.


Apelovao da se oslobodi nekoliko stotina ukrajinskih vojnika: Vladimir Putin

Apelovao da se oslobodi nekoliko stotina ukrajinskih vojnika: Vladimir Putin | Foto: Profimedia

„Ljudi koji imaju svoje poglede na istoriju i istoriju naše zemlje mogu da se ne slože sa mnom, ali meni se čini da su ruski i ukrajinski narod praktično jedan narod“. Ruski predsednik je ponovio da zvanični Kijev mora da pregovara sa predstavnicima istočnog dela zemlje kako bi se postigao mir. On je proruske snage pozvao da oslobode humanitarni koridor kako bi iz obruča izašlo nekoliko stotina ukrajinskih vojnika i vratilo se svojim porodicama. Proruske snage su ispunile zahtev predsednika Rusije.


U sukobima na istoku Ukrajine od sredine aprila do 27. avgusta poginule su 2.593 osobe a približno 6.000 je ranjeno, saopštila je Kancelarija Visokog komesara UN za ljudska prava u najnovijem, petom izveštaju posmatračke misije u Ukrajini. Prema nepotvrđenim informacijama, u borbama je poginulo i oko 100 ruskih vojnika.

Barak Obama kao prodavac automobila

Barak Obama kao prodavac automobila | Foto: Profimedia

Nakon što su NATO, predsednik SAD i brojni zapadni političari optužili Rusiju da je izvršila invaziju na Ukrajinu, oglasio se šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, izjavivši da su optužbe bez dokaza, odnosno da su navodni satelistki snimci ustvari uzeti iz kompjuterske igrice. Inače, Arsenij Jacenjuk, premijer Ukrajine, rekao je da će tražiti od Parlamenta da odobri da Ukrajina podnese zahtev za članstvo u NATO! On je najavio da će vlada Skupštini poslati zakon kojim se traži da bude ukinut ukrajinski status nepripadnosti nijednom bloku.

Sprdnja zbog Obaminog odela


Barak Obama, predsednik SAD, našao se na meti podsmeha javnosti nakon što se na konferenciji za novinare pojavio u odelu drap boje! Na društvenim mrežama Obami prigovaraju da se obukao kao prodavac automobila, a ne predsednik koji pokušava da doprinese rešenju krize u Ukrajini i Siriji. Za tridesetak minuta izbor Obmainog odela je na Tviteru imao 4.000 uglavnom posprdnih komentara.

Prorusi oborili četiri “suhoja”!


Proruske snage na istoku Ukrajine oborile su juče četiri ukrajinska vojna aviona “suhoj 25” (Su-25), saopštio je štab Donjecke republike.
Prva dva “suhoja” oborena jer su bili u akciji kojom je bilo planirano da bombarduju pozicije donjecke vojske, a druga dva u blizini naseljenih mesta Voikovo i Merecki.

„Da ima volje, Krim bi bio Kosovo“

Predsednik Rusije ocenio je da će proces priznavanja Krima kao dela Rusije biti „dug i dosadan“.
On je rekao da takvi problemi mogu da se reše brzo ako postoji politička volja, kao što je to slučaj Kosova.
- Ukazivao sam na to svojim stranim partnerima, ali odgovora nema. I ne može da ga bude - rekao je Putin.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP